Έρχεται η πρώτη ηλεκτρική BMW Σειρά 1 στην ιστορία

Η BMW στο πλαίσιο της ανάπτυξης της γκάμας των ηλεκτρικών της μοντέλων, αναμένεται να παρουσιάσει για πρώτη φορά ηλεκτρική έκδοση της Σειρά 1, η οποία θα ονομάζεται «i».

Η πληροφορία μας έρχεται από το βρετανικό AutoExpress και ειδικότερα, από τις δηλώσεις σε αυτό του «αφεντικού» του τμήματος BMW i, του Robert Irlinger.

Όπως λοιπόν αποκάλυψε ο Irlinger, η προσθιοκίνητη πλατφόρμα πάνω στην οποία βασίζεται η νέα

γενιά της Σειρά 1 μπορεί να λάβει και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, τα οποία θα εφοδιάσουν μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

Ένα από αυτά αναμένεται να είναι και η ηλεκτρική έκδοση του μικρομεσαίου μοντέλου της BMW, η οποία θα βασιστεί πάνω στη νέα Σειρά 1 και θα προσφέρει μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα πάντα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα έχει δύο ηλεκτρικές εκδόσεις, η πρώτη εκ των οποίων θα χρησιμοποιεί για την κίνησή της έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ η δεύτερη δύο ηλεκτροκινητήρες, δημιουργώντας έτσι μια «οικολογική» τετρακίνηση.

Σε ό,τι αφορά στην ονομασία της, η πρώτη ηλεκτρική Σειρά 1 στη ιστορία αναμένεται να συνοδεύεται από το όνομα «i1», ώστε να ενταχθεί με επιτυχία στη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της μάρκας. Εκτός από αυτή άλλωστε, η BMW αναμένεται σύντομα να παρουσιάσει τη νέα i4 βασισμένη στην καινούργια Σειρά 4 (κάτω εικόνα), ενώ και η ηλεκτρική iX3 θα βασιστεί πάνω στην X3.

The post Έρχεται η πρώτη ηλεκτρική BMW Σειρά 1 στην ιστορία appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα