Ένα Tesla Model Y που λατρεύει το χώμα (video)

To crossover μοντέλο της Tesla, Model Y μεταμορφώνεται σε όχημα πολλαπλών δυνατοτήτων, δείχνοντας τις αρετές του και «εκτός δρόμου».

Είναι γνωστό ότι τα μοντέρνα crossover μοντέλα προτιμούν να κινούνται σε διαδρομές με άσφαλτο και λιγότερο στο χώμα, ανεξαρτήτως ιπποδύναμης, κάτι που ισχύει και για το Tesla Model Y. Όχι όμως για το συγκεκριμένο.

Ο διάσημος YouTuber, Brian Jenkins

γνωστός στους φίλους του καναλιού από τους διάφορους πειραματισμούς του που έχει κάνει στο προσωπικό του Model Y, αποφάσισε να δείξει τις δυνατότητες του ηλεκτρικού crossover και σε λασπωμένους δασικούς δρόμους. Για να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ο Jenkins πρόσθεσε στο Model Y και ορισμένα επιπλέον στοιχεία.

Το πιο σημαντικό είναι η τοποθέτηση του κιτ ανύψωσης Mountain Pass, το οποίο έδωσε αύξησε την απόσταση από το έδαφος κατά 10 εκατοστά, ενώ ο ιδιοκτήτης δεν παρέλειψε να τοποθετήσει ελαστικά all-weather Toyo A/T III, αλλάζοντας την πίεσή τους, και ζάντες 18 ιντσών της TSW. Χάρη σε αυτές τις τροποποιήσεις, το αμερικάνικο μοντέλο μπόρεσε να διασχίσει διάφορα φυσικά εμπόδια, όπως τις νερολακκούβες και τις γλιστερές επιφάνειες από γρασίδι. Φυσικά, όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με το πρόγραμμα «Off-Road».

Το Tesla Model Y δανείζεται την πλατφόρμα του Model 3 και είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις Performance, Dual Motor AWD και Long Range. Στην τελευταία και σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή αεροδυναμική απόδοση, επιτρέπει την επίτευξη αυτονομίας έως και 480 χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης:

Πήγε να πουλήσει το ΙΧ του και ανακάλυψε ότι χρωστά Τέλη Κυκλοφορίας!

Δωρεάν η διαγραφή των κατεστραμμένων ΙΧ της Εύβοιας

Σοκ! Η ΕΕ θέλει μείωση εκπομπών 55% έως το 2030

The post Ένα Tesla Model Y που λατρεύει το χώμα (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα