Δοκιμάζουμε: Audi Q3 1,4 TFSI COD S-TRONIC

O εκπρόσωπος της Audi στην κατηγορία των πολυτελών μικρομεσαίων SUV έρχεται να τοποθετηθεί στην κορυφή σε τομείς όπως η ποιότητα, η τεχνολογία και η οδική συμπεριφορά. Δοκιμάζουμε το Q3 στην έκδοση με τον 1.400άρη τούρμπο των 150 PS και το σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων (Cylinder on Demand).

ΔΟΚΙΜΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΥΖΑΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΚΗΣ

Η Audi ανανέωσε πρόσφατα το Q3, το οποίο απέκτησε νέα

και πιο δυναμική εμφάνιση. Ετσι, στο εμπρόσθιο μέρος βρίσκουμε τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και τα στάνταρ, πλέον, φωτιστικά σώματα LED. Διακριτικές αλλαγές έχουμε και στο πίσω τμήμα, όπου τονίζεται ο πολυτελής χαρακτήρας του μοντέλου. Το Αudi Q3 είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του με κινητήρα στα 1,4 lt. Πρόκειται για ένα υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ 1.395 κυβικών εκατοστών με απόδοση 150 PS και τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων (CoD-Cylinder on Demand).

Mε τη συγκεκριμένη εφαρμογή οι δύο από τους 4 κυλίνδρους απενεργοποιούνται όταν το φορτίο του κινητήρα δεν είναι μεγάλο (σταθερή ταχύτητα στην εθνική, σε κατηφορικά τμήματα κ.ο.κ.). Οταν, όμως, ο οδηγός χρειαστεί και πάλι τη δύναμη του μοτέρ, ο κινητήρας λειτουργεί με όλους τους κυλίνδρους. Η μετάβαση γίνεται ακαριαία χωρίς να το αντιλαμβάνεται ο οδηγός κι έτσι εξασφαλίζεται μεγάλη οικονομία σε καύσιμο. Πρακτικά έχεις ένα μοτέρ ισχύος 150 PS που μπορεί να κινηθεί με καταναλώσεις που προσεγγίζουν τα επίπεδα ενός ντίζελ (κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας η μέση κατανάλωση ήταν περίπου στα 6,5 lt/100 km).

Επίσης, σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic το εν λόγω μοτέρ ξεδιπλώνει το ταλέντο του κάτω από όλες τις συνθήκες οδήγησης. Σε επίπεδο οδικής συμπεριφοράς το Q3 κερδίζει τις εντυπώσεις με την ποιότητα κύλισης που παρέχει, η οποία πηγάζει κυρίως από το στιβαρό πλαίσιο και την καλορυθμισμένη ανάρτηση.

Χωρίς σχεδιαστικές εξάρσεις και υπερβολές το εσωτερικό του Audi Q3 είναι ό,τι πιο ποιοτικό έχει να επιδείξει η συγκεκριμένη κατηγορία. Τα πάντα είναι εργονομικά τοποθετημένα και οι παρεχόμενοι χώροι επαρκούν ακόμη και για 5 επιβάτες (το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 460 λίτρων). Το σύνολο της καμπίνας αποτελείται από ποιοτικά υλικά, ενώ το φινίρισμα και η συναρμογή χτυπούν κορυφή. Ακόμη ένα στοιχείο που προσθέτει πόντους στη συνολική εικόνα του μοντέλου είναι η ηχομόνωση της καμπίνας, καθώς νιώθεις ότι σε απομονώνει από κάθε εξωτερικό ενοχλητικό θόρυβο.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 1.395 cc turbo
Ισχύς: 150 PS/6.000 rpm
Ροπή: 250 Νm/1.500-3.500 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: S tronic 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 204 km/h
Επιτάχυνση 0-100 km: 8,9 sec
Μεικτή κατανάλωση (/100 km): 6,5 lt (δοκιμής)
Εκπομπές CO2: 143 gr/km
Βάρος: 1.480 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Υ: 4.388/1.831/1.608 mm
Χώρος αποσκευών: 460 lt
Τιμή: Από 28.320 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δοκιμάζουμε, Audi Q3 14 TFSI COD S-TRONIC,dokimazoume, Audi Q3 14 TFSI COD S-TRONIC