Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα σημείωσαν το υψηλότερο ποσοστό ανόδου τον Αύγουστο στη Γερμανία σε αντίθεση με τα diesel και βενζινοκίνητα που κατέγραψαν πτώση.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γερμανία μειώθηκαν κατά 0,8% σε 313.748 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Μεταφορών.

Οι εισαγωγείς εκτιμούν ότι η μικρή πτώση που σημείωσαν

οι πωλήσεις αποδεικνύει ότι η γερμανική αγορά είναι εξαιρετικά ισχυρή παρά τις δυσοίωνες οικονομικές προβλέψεις.

Οι πωλήσεις των πετρελαιοκίνητων οχημάτων σημείωσαν πτώση 8,2%, καταλαμβάνοντας το 30,2% της αγοράς ενώ επίσης και οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων κατέγραψαν πτώση 2% καταλαμβάνοντας όμως το 61,4%.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σημείωσαν άνοδο 104% και πλέον καταλαμβάνουν το 1,6% της αγοράς.

Αρκετές ήταν οι αυτοκινητοβιομηχανίες που κατέγραψαν υψηλά ποσοστά ανόδου μεταξύ των οποίων η Lexus η οποία σημείωσε άνοδο 32%, η Ford με 28%, η Mercedes με 22% ενώ οι Dacia και Hyundai κατέγραψαν άνοδο 21%.

Οι πωλήσεις της Peugeot αυξήθηκαν κατά 18%, της Skoda κατά 14$ ενώ Mini και Citroen σημείωσαν άνοδο 12%. Μονοψήφια ποσοστά ανόδου κατέγραψαν οι Porsche (7.3%), η Seat (5,9%) και της Opel (1,5%).

Αντίθετα οι πωλήσεις της Alfa Romeo σημείωσαν πτώση 45%, της Nissan 43% και της Mitsubishi 30%.

Eπίσης πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις της VW σε ποσοστό 17%, της Audi κατά 11% και της BMW κατά 3%.

Σε επίπεδο έτους οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Γερμανία καταγράφουν οριακή άνοδο 0,9% και ανήλθαν σε 2,49 εκατ. οχήματα.

The post Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα