Δεν μετανιώνει για το διαζύγιο με τη Honda η McLaren

Ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2018, η McLaren πήρε τη μεγάλη απόφαση να τερματίσει τη συνεργασία της με τη Honda στον τομέα της παροχής υβριδικών μηχανών. Ωστόσο, η απόδοσή της δεν άλλαξε θεαματικά.

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η ιστορική ομάδα πέρασε στο στρατόπεδο της Renault αλλά

με την MCL33 να μην αποδεικνύεται ανταγωνιστική, έμεινε στην έκτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών, επωφελούμενη και από την αλλαγή ιδιοκτησίας της Force India που είχε ως αποτέλεσμα να «κερδίσει» έτσι και μία θέση.

Όσο για το καλύτερο αποτέλεσμα της McLaren στη σεζόν που μόλις τελείωσε, ήταν η πέμπτη θέση του Fernando Alonso στην πρεμιέρα της Αυστραλίας. Συνολικά η βρετανική ομάδα είχε 13 παρουσίες στους βαθμούς, πράγμα που συνέβη μόνο τρεις φορές και με τα δύο μονοθέσια.

Παρότι λοιπόν η αλλαγή δεν έφερε και αλλαγή ρότας, ο πρόεδρος της McLaren, Σεΐχης Mohammed bin Essa Al Khalifa, μίλησε στο βρετανικό Autosport και τόνισε πως δεν μετανιώνει για την επιλογή αυτή.

«Με τον τρόπο που εξελίσσονταν τα πράγματα, ήταν αναμενόμενο να οδηγηθούμε σε κάποια αλλαγή. Έχω απεριόριστο σεβασμό στη Honda, όμως η συνεργασία μας δεν απέδιδε. Είχαμε λοιπόν μία πολιτισμένη συζήτηση και αποφασίσαμε να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Ήταν μία απόφαση που μας κόστισε πολύ αλλά ήταν για το μακροπρόθεσμο καλό της εταιρείας. Δεν μετανιώνουμε», είπε ο Mohammed bin Essa Al Khalifa.

Το 2019 η McLaren θα χρησιμοποιεί ξανά υβριδικές μηχανές της Renault αλλά με νέο οδηγικό δίδυμο – τους Carlos Sainz Jr και Lando Norris.

Όσο για τη Honda, το 2018 παρείχε υβριδικές μηχανές αποκλειστικά στη Scuderia Toro Rosso ενώ το 2019 θα εφοδιάζει και τη Red Bull Racing.

Keywords
Τυχαία Θέματα