Δείξε μου το χρώμα να σου πω ποιος είσαι…

01:18 3/8/2017 - Πηγή: NewsAuto

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το χρώμα μπορεί να έχει κάποια επίδραση στη διάθεσή μας. Σχεδιαστές εσωτερικών χώρων επιλέγουν χρώματα προκειμένου να προκαλέσουν ορισμένα συναισθήματα, όπως και οι καλλιτέχνες συχνά επιλέγουν μία συγκεκριμένη παλέτα για να προκαλέσουν αντιδράσεις από τους θεατές.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Οι χρωματικές προτιμήσεις μας για το αυτοκίνητο που θα αγοράσουμε μπορεί μερικές φορές να εκφράζει το πώς θέλουμε ο κόσμος να σκέφτεται για μας και με το πώς

να μας αντιμετωπίζουν οι γύρω μας.

Λευκό
Εάν οδηγείτε ένα λευκό όχημα, παρουσιάζετε ένα νέο και μοντέρνο πρόσωπο στον έξω κόσμο. Ψυχολόγοι επισημαίνουν ότι πολλά σύγχρονα εμπορικές μάρκες, όπως η Apple, έχουν ως χρώμα κατατεθέν το λευκό για τον ίδιο λόγο. Επίσης, το χρώμα αυτό είναι συνδεδεμένο με την ειλικρίνεια, την αγνότητα και την κομψότητα. Το λευκό δείχνει ότι έχετε γούστο.

Μαύρο
Δεύτερο στη λίστα είναι το μαύρο ως ένα πολύ… δυναμικό χρώμα, και αυτός μπορεί να είναι κι ένας λόγος που αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή για τους οδηγούς πολυτελών αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο χρώμα εκτός από τη δυναμικότητα που βγάζει, δηλώνει τον έλεγχο και φυσικά την κοσμικότητα.

Ασημί
Αποτελεί το τρίτο πιο δημοφιλές χρώμα όσον αφορά τα αυτοκίνητα και συνδέεται με την καινοτομία και τη νεωτερικότητα. Είναι το χρώμα της ασφάλειας και του στυλ. Ένα ασημί όχημα αποδεικνύει ότι είστε μια κυρία ή ένας τζέντλεμαν της αριστοκρατικής κοινωνίας.

Γκρι
Ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που οδηγούν γκρι αυτοκίνητα δεν θέλουν να ξεχωρίσουν και γι’ αυτό επιλέγουν κάτι απλό. Δεν είναι τόσο φανταχτερό όπως το ασήμι, προβάλλοντας έτσι περισσότερο την αξιοπρέπεια, την παράδοση και την ωριμότητα. Αποτελεί έναν ουδέτερο τόνο και δεν είναι τόσο έντονο όσο τα πρώτα τρία χρώματα.

Κόκκινο
Θεωρείται ότι προβάλλει την ισχύ, τη δράση αλλά και την εμπιστοσύνη. Ένα κόκκινο αυτοκίνητο για τον άντρα δηλώνει μία ισχυρή θέση στον κόσμο, είτε αυτή είναι στον οικονομικό είτε στον κοινωνικό τομέα. Αν πρόκειται για ένα σπορ αντρικό αυτοκίνητο, είναι ένας τρόπος να δείξεις την αρρενωπότητά σου. Ωστόσο, για τις γυναίκες, το κόκκινο συχνά αντιπροσωπεύει μόνο την εμπιστοσύνη και τη διασκέδαση. Με κάθε τρόπο πάντως το κόκκινο αυτοκίνητο φωνάζει… “Κοίταξέ με!”

Μπλε
Το μπλε είναι το χρώμα της σταθερότητας και της ασφάλειας. Οδηγώντας ένα μπλε αυτοκίνητο δείχνετε ότι είστε χαρούμενοι άνθρωποι, αξιόπιστοι καθώς και ειλικρινείς. Για μια μαμά που έχει επιλέξει μπλε αυτοκίνητο, σημαίνει ότι προβάλλει μια ωραία και σταθερή οικογενειακή κατάσταση. Αυτό το χρώμα στα αυτοκίνητα για αρκετό καιρό δεν ήταν δημοφιλές πιστεύεται όμως, ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε ότι κάνει πιο αισθητή την εμφάνισή του και πιθανόν κυρίως με γυναίκες αγοραστές.

Πράσινο
Τα τελευταία 10 χρόνια, το πράσινο έχει συνδεθεί στενά με τη φύση και εκφράζει την ηρεμία. Η δημοτικότητα του χρώματος αυτού κορυφώθηκε τη δεκαετία του 1990, ενώ τώρα παρατηρείται ότι όλο και λιγότερα πράσινα αυτοκίνητα θα δούμε τόσο σε εκθεσιακούς χώρους και όσο στο δρόμο.

Εσείς τι πιστεύετε; Ταιριάζει το χρώμα του αυτοκινήτου σας με την προσωπικότητά σας;

Keywords
Τυχαία Θέματα