Δείτε κάθε λεπτομέρεια πίσω από την κατασκευή του Nissan GT-R50 (video)

Η Italdesign έδωσε στην δημοσιότητα ένα αποκαλυπτικό video με όλες τις λεπτομέρειες πίσω από την χειροποίητη κατασκευή του συλλεκτικού Nissan GT-R50.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Το συλλεκτικό Nissan GT-R50 που συνδυάζει την εκρηκτικότητα του GT-R με την φινέτσα του σχεδιαστικού οίκου Italdesign κέρδισε από την πρώτη στιγμή της παρουσίασής του φανατικούς θαυμαστές.

Σήμερα η Italdesign δίνει στη δημοσιότητα ένα video στο οποίο αποκαλύπτονται

με λεπτομέρεια όλες οι διαδικασίες για την χειροποίητη μετασκευή του αμαξώματος του GT-R50. Μεταξύ άλλων άκρως εντυπωσιακή είναι η σφυρηλασία των μεταλλικών επιφανειών στο χέρι από έμπειρους τεχνίτες.

Παράλληλα με αυτή την άκρως παραδοσιακή τεχνική το επετειακό GT-R διαθέτει και μέρη που έχουν δημιουργηθεί με την πλέον σύγχρονη παραγωγική διαδικασία της αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτή της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Πάντως στο video δεν τονίζονται ιδιαίτερα οι μηχανικές αναβαθμίσεις που συνοδεύουν το GT-R50 το οποίο μεταξύ άλλων έχει υπερτροφοδότες από την αγωνιστική έκδοση GT3, έχει ενισχυμένο κιβώτιο και μετάδοση καθώς και βελτιωμένη ανάρτηση.

Ωστόσο αν και το GT-R είναι γνωστό για την εξαιρετική αναλογία απόδοσης/τιμής η επετειακή έκδοση GT-R50 ακολουθεί τον δικό της δρόμο καθώς κάθε ένα από τα αυτοκίνητα που θα κατασκευαστούν θα κοστίζει 900.000 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα