Αποστολή Κίνα: Pole position για τον Bottas

Ο Valtteri Bottas πανηγύρισε την pole position για τον χιλιοστό αγώνα στην ιστορία της Formula 1, που διεξάγεται στην Κίνα!

Το NewsAuto είναι το μοναδικό ελληνικό μέσο που παρακολουθεί από κοντά αυτόν τον ιστορικό αγώνα, που είχε ως πρελούδιο μία συναρπαστική μάχη στις κατατακτήριες. Οι Mercedes αποδείχθηκε πως είχαν το κάτι παραπάνω από τη Ferrari και τη

Red Bull, με τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας να επικρατεί για μόλις 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου έναντι του teammate του!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η SAIC, η Διεθνής Πίστα της Σαγκάης, φόρεσε τα γιορτινά της για να φιλοξενήσει το 1000ος Grand Prix στην ιστορία του σπορ. Λογότυπα παντού, κόσμος σήμερα στις κερκίδες, ο ήλιος να κάνει δειλά-δειλά την εμφάνισή του, μαζί και οι πρώτοι celebrities που αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι της Formula 1.

Ωστόσο, για μία ώρα, η προσοχή ήταν στραμμένη στους πραγματικούς πρωταγωνιστές – τους οδηγούς,. Με τη θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου κι αυτή του οδοστρώματος στους 35. Απών από τη διαδικασία ήταν ο Alex Albon καθώς μετά το ατύχημα που είχε στο τέλος του FP3, οι ζημιές στην STR14 ήταν τόσο εκτενείς που ήταν αδύνατον να επιδιορθωθούν εγκαίρως για τις κατατακτήριες.

Εκεί, στην κορυφή οι Mercedes είχαν το πάνω χέρι, με τον Valtteri Bottas αλάνθαστο αλλά τον Lewis Hamilton να κάνει ξανά λάθη στο γύρο του. Ο Sebastian Vettel ήταν αρκετά πίσω, στα οκτώ δέκατα, όμως ο Charles Leclerc ήταν ακόμα πιο μακριά. Καθώς κρίθηκε πως ο χρόνος του δεν ήταν αρκετός για να του εξασφαλίσει την πρόκριση στο Q2, ο Μονεγάσκος ξαναβγήκε στην πίστα. Σημείωσε τον δεύτερο καλύτερο χρόνο αλλά «θυσίασε» ένα φρέσκο σετ ελαστικών μαλακής γόμας.

Όσο για την ουρά, εκεί βρέθηκαν ο Lance Stroll με τη Racing Point, οι δύο οδηγοί της Williams που ήταν ξανά αρκετά πίσω αλλά και ο Antonio Giovinazzi που δεν βγήκε καν στην πίστα λόγω προβλήματος στην υβριδική μηχανή της Ferrari στο πίσω μέρος της Alfa Romeo Racing και έτσι θα εκκινήσει από την τελευταία σειρά του grid, μαζί με τον Albon.

To Q2 ήταν ιδιαιτέρως κρίσιμο καθώς ως γνωστόν, οι οδηγοί εκκινούν τον αγώνα με το σετ ελαστικών που σημειώνουν τον καλύτερο χρόνο σε αυτή την περίοδο. Οι δύο Mercedes, οι δύο Ferrari και η Red Bull Racing του Max Verstappen έβαλαν τη μέση γόμα και οι υπόλοιπη τη μαλακή.

Ξανά ο Hamilton δεν μπόρεσε να ακολουθήσει το ρυθμό του teammate του. Έχασε οκτώ δέκατα, τα έξι στον δεύτερο τομέα της πίστας και είδε τόσο τις Ferrari όσο και τον Verstappen να τον «προσπερνούν». Στις τελευταίες προσπάθειες, ο παγκόσμιος πρωταθλητής πάτησε τέρμα το γκάζι και με χρόνο 1.31.637 πέρασε στην κορυφή. Την ίδια ώρα, οι άμεσοι ανταγωνιστές του δεν βελτίωναν το χρόνο τους, έτσι θα έχουμε διαφορετική στρατηγική σε ότι έχει να κάνει με τα ελαστικά στον αγώνα.

Στη ζώνη του αποκλεισμού έγινε όπως συνήθως χαμός, με τον Daniil Kvyat της Toro Rosso να μένει εκτός συνέχειας για 22 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μαζί του η δεύτερη Racing Point του Sergio Perez, η Alfa Romeo του Kimi Raikkonen που αποτέλεσε τη μεγάλη έκπληξη και οι δύο McLaren. Έτσι ο Iceman είδε να σπάει το σχεδόν αδιανόητο σερί του, με 53 συνεχόμενες παρουσίες στο Q3. Έτσι την pole διεκδίκησαν οι δύο McLaren, οι δύο Ferrari, οι δύο Red Bull, οι δύο Renault και οι δύο Haas.

Στην πρώτη ζαριά οι Mercedes ήταν σε δικό σου ρυθμό και ο Bottas επικράτησε του Hamilton για μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου! Την ίδια ώρα, οι «κόκκινοι» και ο «Mad Max» ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω.

Στην τελευταία προσπάθεια, ήταν πάλι ο Hamilton αυτός που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού. Όμως δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοση του, αντίθετα ο Bottas ήταν ακόμα ταχύτερος και τελικά πανηγύρισε την έβδομη pole του, με διαφορά 23 χιλιοστών του δευτερολέπτου!

Let’s hear it for @ValtteriBottas!

Incredible job out there! #ChineseGP #Race1000 pic.twitter.com/td6vQEvJ5e

— Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) April 13, 2019

Οι Ferrari ήταν τρία δέκατα μακριά και θα βρίσκονται στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, με τις δύο Red Bull στην τρίτη, αν και σε αυτή την περίπτωση, η διαφορά δεν ήταν απειροελάχιστη αλλά στα οκτώ δέκατα!

Αναλυτικά η κατάταξη:

TEAM: “That’s pole position Valtteri. Well done!”

VB: “That’s what I like to hear guys!”

Pole No. 7⃣ for #7⃣7⃣! #ChineseGP #Race1000
pic.twitter.com/nAcE5QmLOT

— Mercedes-AMG F1 (@MercedesAMGF1) April 13, 2019

The post Αποστολή Κίνα: Pole position για τον Bottas appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα