Αποκάλυψη του πιο πολυτελούς SUV στην ιστορία της Mercedes

H Mercedes αποκάλυψε και επίσημα το πρωτότυπο Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury, το οποίο μας προϊδεάζει για το πρώτο SUV της υπέρ-πολυτελούς γκάμας Maybach της μάρκας.
ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ ([email protected])

Το πρωτότυπο θα κάνει το ντεμπούτο

του αύριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνο και, σε ό,τι αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση, όπως είχαμε δει και την Παρασκευή που είχαν διαρρεύσει οι πρώτες εικόνες του, το νέο μοντέλο συνδυάζει με επιτυχία τις γραμμές ενός σεντάν με αυτές ενός SUV, υιοθετώντας και πολλά στοιχεία πολυτέλειας.

Από πλευράς διαστάσεων, το Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury έχει ένα πολύ μακρύ αμάξωμα 5,26 μέτρων, με πλάτος 2,11 μέτρων και ύψος 1,764 μέτρων. Τεραστίων διαστάσεων (24 ιντσών) είναι και οι ζάντες.

Στο εσωτερικό, η πολυτέλεια βρίσκονται στον ανώτατο δυνατό βαθμό, με το υπερυψωμένο τούνελ της κεντρικής κονσόλας να δίνει μια αίσθηση από κουπέ μοντέλα. Παράλληλα, υπάρχει ένα ενιαίο πάνελ δύο οθονών 12,3 ιντσών πάνω στο ταμπλό για το σύστημα πολυμέσων και τον πίνακα οργάνων, ενώ η Mercedes έχει τοποθετήσει τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα-πολυθρόνες, παρέχοντας και αρκετές ανέσεις που βρίσκει κανείς σε ιδιωτικά τζετ.

Σε ό,τι αφορά στον κινητήρα του, το πρωτότυπο διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αποδίδουν συνδυαστικά 750 ίππους ισχύος. Η μπαταρία έχει μεγάλη χωρητικότητα 80 kWh και προσφέρει αυτονομία κίνησης με μια φόρτιση 500 χιλιομέτρων. Η φόρτισή της μπορεί να γίνει και μέσω ειδικού ταχυφορτιστή, ο οποίος προσφέρει 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μόνο 5 λεπτά. Παράλληλα, διαθέτει και τεχνολογία ασύρματης φόρτισης για ακόμη περισσότερη ευκολία.

Keywords
Τυχαία Θέματα