Ανανέωση για το Hyundai i40

Σε φρεσκάρισμα σε πολλούς τομείς του i40 προχώρησε η Hyundai, με το μοντέλο της να ανανεώνεται αισθητικά εντός και εκτός, αποκτώντας παράλληλα νέους κινητήρες αλλά και επιπλέον τεχνολογικό εξοπλισμό.
ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Το i40, τόσο στη σεντάν όσο και στη station wagon έκδοση του, παρουσιάζεται με ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος με την χαρακτηριστική νέα γρίλια της Hyundai να του προσθέτει επιπλέον δυναμισμό.

Νέα είναι τα φωτιστικά σώματα αλλά και ο προφυλακτήρας.

Παράλληλα η κορεάτικη εταιρία δίνει για πρώτη φορά την επιλογή στους ενδιαφερόμενους για ζάντες με διάσταση 18 ίντσες, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις επιλογές των 16 και 17 ιντσών που υπήρχαν μέχρι σήμερα.

Στο εσωτερικό με τις νέες επενδύσεις στις πόρτες, οι αλλαγές ξεκινούν από το νέο κόκκινο χρώμα για τις επενδύσεις το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με αποχρώσεις του γκρι ή του μαύρου δίνοντας έτσι τέσσερις συνολικά επιλογές μαζί με τις προϋπάρχουσες.

Στον εξοπλισμό του i40 η Hyundai πρόσθεσε σύστημα υποβοήθησης αποφυγής πρόσθιας σύγκρουσης Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) που προειδοποιεί τον οδηγό σε ανάλογη περίπτωση και φρενάρει αυτόνομα το αυτοκίνητο αν χρειαστεί. Το σύστημα λειτουργεί με ταχύτητες από 10 χλμ./ώρα και πάνω.

Όσον αφορά στους κινητήρες το i40 είναι πλέον διαθέσιμο με το νέο κινητήρα πετρελαίου της εταιρίας Smartstream με χωρητικότητα 1,6 λίτρα, σε δύο εκδόσεις: μία με 115 ίππους και μία με 136 ίππους. Η πρώτη συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ η δεύτερη μπορεί να συνδυαστεί και με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Και οι δύο πληρούν τις νέες προδιαγραφές Euro 6d Temp.

Εναλλακτικά το i40 προσφέρεται στις ευρωπαϊκές αγορές (δεν εισάγεται στην ελληνική) με κινητήρα βενζίνης GDI 1,6 λίτρων που αποδίδει 135 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα