Ανανέωση για τη Mercedes-Benz E-Class

11:16 3/3/2020 - Πηγή: NewsAuto

Μπορεί η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης να ματαιώθηκε λόγω της απειλής του κορωνοϊού όμως έστω και διαδικτυακά έχουμε καταιγισμό νέων μοντέλων, με τη Mercedes-Benz να παίζει φουλ επίθεση!

Πρεμιέρα λοιπόν έκανε η νέα E-Class που φέρει αισθητική ανανέωση στο δημοφιλές σεντάν της. Ας τα δούμε αναλυτικά. Στο «πρόσωπο» του μοντέλου, η γερμανική μάρκα επανασχεδίασε τον εμπρός προφυλακτήρα, τα φωτιστικά σώματα και τοποθέτησε πιο φαρδιά γρίλια.

Κι αν εκεί οι διαφορές σε σχέση με το προ-facelift μοντέλο

είναι δυσδιάκριτες σε ανεκπαίδευτο μάτι, στο πίσω μέρος καταλαβαίνεις την αλλαγή με την πρώτη ματιά. Τα φωτιστικά σώματα είναι εντελώς διαφορετικά, πιο λεπτά και σχεδόν οριζοντιοποιημένα, θυμίζοντας τη CLS. Πέραν αυτών, η Mercedes-Benz έχει τοποθετήσει μία οριζόντια χρωμιωμένη λωρίδα που τα συνδέει ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας.

Η εταιρεία από τη Στουτγάρδη πρόσθεσε τρία νέα χρώματα στην παλέτα της E-Class αλλά και νέες επιλογές σχεδίων στις ζάντες, ολοκληρώνοντας έτσι το πακέτο ανανέωσης του «περιτυλίγματος».

Στον εσωτερικό κόσμο, η 2021 E-Class εφοδιάζεται με την τελευταία γενιά του συστήματος infotainment MBUX ενώ αναθεωρημένα είναι τα γραφικά του ψηφιακού πίνακα οργάνων. Οι επίδοξοι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν είναι από τη βασική επιλογή των δύο οθονών 10.25 ιντσών ή δύο των 12.3 ιντσών. Η χρήση τους, πέραν της αφής, του φωνητικού ελέγχου ή των κινήσεων των χεριών, μπορεί να γίνει και μέσω ενός νέου touchpad.

Επανασχεδιασμένο είναι και το τιμόνι, που έχει δύο «ζώνες» διακοπτών ελέγχου λειτουργιών ενώ προσφέρεται σε τρεις επιλογές: δερμάτινο, με συνδυασμό δέρματος-ξύλου ή τη «supersport» επιλογή με το επίπεδο κάτω μέρος. Νέα υλικά (Artico, Nappa leather κ.α.) συναντάμε στα καθίσματα, τις πόρτες και άλλα σημεία της καμπίνας.

Παράλληλα, η Mercedes-Benz επικεντρώθηκε στον τομέα της άνεσης, προσφέροντας καθίσματα με λειτουργία «Energizing Seat Kinetics» η θέση των οποίων τροποποιείται για να κάνει πιο άνετα τα ταξίδια σας. Αντίστοιχα το «Energizing Comfort Control» περιλαμβάνει ρυθμίζεις μασάζ αλλά παράλληλα αλλάζει το φωτισμό της καμπίνας ή τη μουσική που τον συνοδεύει. Και για όσους κάνουν μεγάλα ταξίδια, οι PHEV εκδόσεις περιλαμβάνουν το «Power Nap» που περιλαμβάνει τρία στάδια, όταν αποκοιμιέσαι, όταν κοιμάσαι ή περπατάς, που αξιοποιούνται σε στάσεις κατά τη διαδρομή για ξεκούραση ή επαναφόρτιση.

Στην ευρωπαϊκή αγορά οι κινητήρες βενζίνης κυμαίνονται από 156 έως 367 PS ενώ οι κινητήρες πετρελαίου από 160 έως 330 PS. Η ανανεωμένη E-Class θα «πατήσει» Ευρώπη το καλοκαίρι του 2020.

The post Ανανέωση για τη Mercedes-Benz E-Class appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα