Ανανεωμένο Ford Transit Connect: Με 1 τόνο ωφέλιμο φορτίο

Η αμερικανική εταιρεία αναφέρει πως πρόκειται για το μοντέλο με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου στην κατηγορία του.

Στην παρουσίαση του ανανεωμένου μικρού επαγγελματικού της βαν, Transit Connect, προχωρά η Ford, υποβάλλοντάς το σε σημαντικές αναβαθμίσεις, με το βλέμμα στραμμένο στη χαμηλή κατανάλωση και τις δυνατότητες μεταφοράς βαριών αντικειμένων .

Το μικτό βάρος του οχήματος, πλέον, αντιστοιχεί

σε 2.5 τόνους (σ.σ. σε συγκεκριμένες εκδόσεις), ενώ, για πρώτη φορά, λανσάρεται σε έκδοση με ωφέλιμο φορτίο κοντά στον 1 τόνο. (982 κιλά).

Μεγάλο “ατού” του νέου Transit Connect -στην έκδοση L1 Trend- είναι και ο αναβαθμισμένος ντίζελ κινητήρας EcoBlue του 1,5 λίτρου απόδοσης είτε 75 είτε 120 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Αυτός, σύμφωνα με τη Ford, καθιστά το Connect σε κυρίαρχο μοντέλο στην κατηγορία του, όσον αφορά την κατανάλωση καυσίμου, η οποία αντιστοιχεί σε 4,1 λίτρα/100 χλμ., ενώ οι εκπομπές αποτυπώνονται σε 109 g/χλμ. (στον κύκλο NEDC). Στη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης συμβάλουν τα νέα ελαστικά χαμηλής κύλισης.

Όσοι επιθυμούν να επωφεληθούν από το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 982 kg έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους κινητήρες ντίζελ 1.5L EcoBlue σε εκδόσεις ισχύος 100 ή 120 ίππων, με 6-τάχυτο μηχανικό ή 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

Το ανανεωμένο Ford Transit Connect είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά προσφερόμενο και στην πολυτελή έκδοση Limited. Αυτή ενσωματώνει -μεταξύ άλλων- ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών Sparkle Silver, εξωτερικούς καθρέπτες και χειρολαβές θυρών.

Διαβάστε επίσης:

Η Ford Mustang Mach-E εντυπωσιάζει στο Goodwood (video)

Δοκιμή: Ford Fiesta 1.0 EcoBoost 155 PS ST-Line MHEV

Νέο Ford Bronco: Ένα με τη φύση (video)

The post Ανανεωμένο Ford Transit Connect: Με 1 τόνο ωφέλιμο φορτίο appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα