Αυτός είναι ο νέος μεγαλομέτοχος στην Aston Martin

10:32 3/2/2020 - Πηγή: NewsAuto

Ο Καναδός δισεκατομμυριούχος Lawrence Stroll απέκτησε το 16,7% της βρετανικής εταιρείας.

Τελικά η Aston Martin επέλεξε να πουλήσει το διψήφιο ποσοστό μετοχών της εταιρείας στον δισεκατομμυριούχο Καναδό επιχειρηματία της F1 Lawrence Stroll σε μια προσπάθεια να αντλήσει άμεσα ρευστότητα και να προχωρήσει την ανάπτυξη των μοντέλων της.

Ο Lawrence Stroll θα αγοράσει μέσω ενός κοσνόρτιουμ εταιρειών στο οποίο ο ίδιος ηγείται απέκτησε περισσότερες από 45 εκατ. μετοχές της βρετανικής εταιρείας έναντι τιμήματος που φτάνει τα 182 εκατ. λίρες αποκτώντας το 16,7%

της Aston Martin.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση από τη μεριά του Καναδού ύψους 318 εκατ. λιρών, η οποία ανεβάζει τη συνολική επένδυση στη βρετανική εταιρεία στο μισό δις. λίρες. Ο Lawrence Stroll θα αναλάβει τη θέση του Εκτελεστικού Προέδρου στην Aston Martin, με τον νυν CEO, Andy Palmer, να παραμένει στη θέση του.

Η πλειοψηφία των μετοχών της Aston Martin εξακολουθεί να ελέγχεται από τον όμιλο Adeem/Primewagon που εδρεύει στο Κουβέιτ, ενώ το Strategic European Investment Group, το οποίο ανήκει στο ιταλικό ιδιωτικό επενδυτικό ομίλο Investindustrial, κατέχει επί του παρόντος περίπου το ένα τρίτο της εταιρείας. Την ίδια ώρα, η Daimler εξακολουθεί να έχει στην κατοχή της το 4% των μετοχών της βρετανικής εταιρείας.

«Η επένδυση θα ενισχύσει τον ισολογισμό της εταιρείας και θα βελτιώσει άμεσα τη ρευστότητα μετά τις απογοητευτικές επιδόσεις της επιχείρησης μέχρι το 2019», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της η Aston Martin. Σύμφωνα με το νέο business plan που συμφωνήθηκε η Aston Martin θα έχει όλους τους απαραίτητους πόρους ώστε να ξεκινήσει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους το εμπορικό λανσάρισμα της DBX, αλλά και τις πρώτες παραδόσεις της Valkyrie.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία θα λανσάρει μέσα στο 2020 την Vantage Roadster, ενώ θα… βάλει μπροστά το πρόγραμμα που αφορά τη νέα Valhalla, αλλά και την Vanquish, αρχής γενομένης από το 2022. Όπως επίσης αποφασίστηκε, η Aston Martin θα επιταχύνει το πρόγραμμα εξέλιξης ενός υβριδικού V6 κινητήρα.

Παράλληλα η ομάδα του Καναδού επιχειρηματία στην Formula 1 (Racing Point) από το 2021 μετονομάζεται σε Aston Martin F1.

«Προσβλέπω στη άριστη συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο και τη διοικητική ομάδα για να συνεχίσω να επενδύω στην ανάπτυξη νέων μοντέλων και τεχνολογιών ώστε να αρχίσει η εξισορροπεί η παραγωγή και να δοθεί προτεραιότητα στη ζήτηση έναντι της προσφοράς», δήλωσε ο Stroll.

Οι μετοχές της Aston Martin αυξήθηκαν κατά 30% μετά την επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας…

Διαβάστε περισσότερα:

Νέος ΚΟΚ: Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το όχημα!

Με plug-in υβριδικά μοντέλα «απαντά» η Volvo στα πρόστιμα της ΕΕ

Τι αυτοκίνητα αγόρασαν στην Ευρώπη το Δεκέμβριο;

The post Αυτός είναι ο νέος μεγαλομέτοχος στην Aston Martin appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα