Αυτός είναι ο νέος κινητήρας της Shelby GT500

14:47 8/8/2019 - Πηγή: NewsAuto

Όταν η Ford αποκάλυψε τον περασμένο Ιούνιο τη νέα εκδοχή της Shelby GT500, υποσχέθηκε πολλά αλλά αποκάλυψε λίγα.

Συγκεκριμένα, χαρακτήριζε το εν λόγω μοντέλο ως «…το πιο ισχυρό, το πιο γρήγορο και το πιο προηγμένο μοντέλο που έχει δημιουργήσει η Ford». Τώρα μας εξηγεί και το γιατί!

O supercharged V8 χωρητικότητας 5.2 λίτρων που συνδυάζεται με ένα ολοκαίνουριο

7άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (της TREMEC με αλλαγές στα 80 μιλισεκόντ όταν είναι σε sport mode), προσφέρει 760 ανήσυχα άλογα (στις 7.300 στροφές/λεπτό).

Όσο για τις επίσημες τιμές της ροπής, ο κατασκευαστής κάνει λόγο για τιμές που κόβουν την ανάσα. Συγκεκριμένα 847 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 3.000 στροφές και μέχρι τους… κόφτες!

Παράλληλα, όπως γνωστοποιήθηκε, η 2020 Shelby GT500 πιάνει από στάση τα 100 μίλια την ώρα και ακινητοποιείται ξανά, στον εντυπωσιακό χρόνο των 10.6 δευτερολέπτων!

Οι προαναφερθείσες τιμές κατέστησαν απαραίτητη και την αναβάθμιση τόσο στην ανάρτηση όσο και στο σύστημα πέδησης που έχει τη σφραγίδα της Brembo.

Για την επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα ακόμα δεν υπάρχει επίσημος αριθμός από πλευράς της Ford, αν και εκτιμάται πως αυτός θα είναι γύρω στα 3.5 δευτερόλεπτα.

Όλα αυτά, με τη δυνατότητα αλλαγής παραμέτρων λειτουργίας του οχήματος, ανάλογα τις συνθήκες. Οι διαθέσιμες επιλογές είναι Normal, Slippery, Sport, Drag και Track.

The post Αυτός είναι ο νέος κινητήρας της Shelby GT500 appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα