Αυτοκίνητα-θησαυροί σαπίζουν παρατημένα

Οι ιστορίες από παρατημένα σπορ αυτοκίνητα είναι πολλές και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Ιδού ορισμένες από τις πιο γνωστές.

Το να βρεις ένα παρατημένο, σπάνιο μοντέλο σε έναν αχυρώνα, σαφώς και δεν αποτελεί σημείο της καθημερινότητάς μας. Και όμως, υπάρχουν δεκάδες εγκαταλελειμμένα, σκουριασμένα και κάτω από τόνους σκόνης, μοντέλα που πολλές φορές η αξία τους είναι ανεκτίμητη. Όπως επίσης το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν σε αποθήκες ή γκαράζ μοναδικά αυτοκίνητα. Το παραπάνω φαινόμενο φέρει τον τίτλο «barn find» και έχει φανατικούς φίλους. Όπως άκρως συναρπαστικές

είναι και οι ιστορίες πίσω από τα μοντέλα. Για παράδειγμα, η Ferrari 250 GT California του 1961, που βρέθηκε σε κατάσταση «barn find» και κοστολογήθηκε πάνω από 18 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκλονιστικό ιταλικό μοντέλο ήταν παρατημένο για αρκετά χρόνια, με τον πρώτο του κάτοχο να παραμένει άγνωστος. Επίσης, στην πολιτεία της Αριζόνα, στις ΗΠΑ, δημοπρατήθηκε μία υπερ-σπάνια Ferrari 166 MM Barchetta, η οποία είχε ταξιδέψει από την Ελβετία στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με σκοπό να βρει τον νέο του ιδιοκτήτη Reg Lee Litton.

Τέλος, άξιας αναφοράς είναι η ιστορία της Mercedes-Benz 500K που ανήκε στον Γερμανό οδηγό Rudi Caracciola, ο οποίος είχε το ψευδώνυμο «Rainmaster» λόγω του χαρίσματός του στη βροχή. Το συγκεκριμένο μοντέλο, δυστυχώς, είχε εξαφανιστεί για τρεις δεκαετίες, πριν ένας δημοσιογράφος εν ονόματι Michael Mraz την ανακαλύψει, σε μία μάντρα στην κακόφημη συνοικία του Los Angeles, South Central.

The post Αυτοκίνητα-θησαυροί σαπίζουν παρατημένα appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα