Αυτοκίνητα που εμπλέκονται σε εγκλήματα, τώρα σε μουσείο

Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται σε ταινίες πολλές φορές είναι τόσο διάσημα όσο και οι πρωταγωνιστές που τα οδηγούν. Μερικά από αυτά τα γνωστά αυτοκίνητα εκτίθενται στο μουσείο Alcatraz East Crime, στο Pigeon Forge του Τενεσί.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Πιο συγκεκριμένα, έξι αυτοκίνητα που κάποτε ανήκαν σε εγκληματίες υψηλού προφίλ του περασμένου αιώνα, τώρα μπορεί ο κόσμος να τα δει από κοντά. «Οι άνθρωποι αγαπούν περισσότερα τα αυτοκίνητα

που συνδέονται με ένα ιστορικό γεγονός, καθώς αυτό τα καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέροντα για τους επισκέπτες μας», εξηγεί ο Rachael Penman, διευθυντής έργων τέχνης και εκθεμάτων στο μουσείο Alcatraz East Crime.

Από τα έξι αυτοκίνητα, δύο είναι σταθμευμένα έξω και μπορείς να τα δεις δωρεάν και τα άλλα τέσσερα βρίσκονται στο Getaway του μουσείου.

Essex Terraplane 1933

Ήταν το αυτοκίνητο που ανήκε στον περίφημο τραπεζίτη John Dillinger, ο οποίος το χρησιμοποίησε για να ξεφύγει από τον πράκτορα του FBI που τον κυνηγούσε. Μια σφαίρα από την καταδίωξη υπάρχει ακόμα και σήμερα στο αυτοκίνητο.

Ford V8 1934

Στην κλασική ταινία «Bonnie και Clyde» με τους Warren Beatty και Fay Dunaway πρωταγωνίστησε ένα Ford του 1934, μέσα στο οποίο οι δύο χαρακτήρες καταλήγουν να πεθαίνουν στο τέλος της ταινίας. Το αυτοκίνητο είναι γεμάτο τρύπες από σφαίρες από την τοπική αστυνομία.

Volkswagen Beetle 1968

Αυτό το Volkswagen ανήκε στον δολοφόνο Ted Bundy και έγινε βασικό στοιχείο, αφού βρέθηκαν σημαντικά δείγματα DNA για την υπόθεση μέσα σε αυτό.

1993 Ford Bronco

Αποτελεί το πιο διάσημο Ford Bronco και η φήμη του οφείλεται στον OJ Simpson. Το 1994 συνελήφθη στο Λας Βέγκας και καταδικάστηκε.

Government Surveillance Van

Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι να καθίσετε στο “βαν” της αγαπημένης σας ταινίας δράσης, τώρα μπορείτε. Αυτό το βαν χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες έρευνες που αφορούσαν ναρκωτικά και διαρρήξεις.

Sevier County του Σερίφη

Αυτό το Dodge Charger του 2007 βρίσκεται παρκαρισμένο μπροστά από το μουσείο και χρησιμεύει ως εκπαιδευτικό υπόβαθρο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα