Αυτοκίνητα με γυναικεία ονόματα

15:45 5/6/2017 - Πηγή: NewsAuto

Από πάντα πολλοί κατασκευαστές επέλεγαν να δώσουν γυναικεία ονόματα στα καινούρια μοντέλα που δημιουργούσαν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι γυναίκες μπορούν και εμπνέουν τους άντρες κάνοντάς τους πιο δημιουργικούς.

ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Παρακάτω δείτε γνωστά αυτοκίνητα με… γυναικεία ονόματα.

ALFA GIULIA

Η πρώτη Alfa Romeo ‘Julia’ ήρθε τη δεκαετία του 1950. So popular was it, the firm’s

bringing the name back for its make-or-break new BMW 3 Series challenger.

ALFA GIULIETTA

Είναι η μικρή αδερφή της Giulia. Είναι μία παραλλαγή του ονόματος Giulia και είναι λατινικό όνομα.

FORD CROWN VICTORIA

Το Ford Crown Victoria είναι μεγάλο, επιβλητικό, ισχυρό που κυκλοφόρησε το 1991 για δύο δεκαετίες.

LOTUS ELISE

To συγκεκριμένο μοντέλο ήρα το όνομά του από τη γιαγιά του Ιταλού businessman Romano Artioli, ο οποίος ήταν ιδιοκτήτης της Group Lotus τη δεκαετία του 1990. To μοντέλο της Lotus λοιπόν λόγω της γιαγιάς Elise ονομάστηκε έτσι.

MERCEDES-BENZ

Το Mercédès είναι ένα ισπανικό γυναικείο όνομα, το οποίο σημαίνει χάρη, ευλογία. Φυσικά και δεν είναι τυχαίο, αφού η κόρη του Αυστραλού businessman Emil Jellinek, λεγόταν έτσι. Το 1900 αποφάσισε να ιδρύσει μία νέα σειρά αυτοκινήτων, την Daimler-Mercedes.

NISSAN SILVIA

Το Nissan Silvia είναι ένα παλιό αυτοκίνητο, σπορ coupe με δύο πόρτες. Είναι όνομα που συνηθίζεται περισσότερο στη Βραζιλία και την Πορτογαλία.

RENAULT CLIO

Η Clio είναι ένα όνομα που προέρχεται από την αρχαία μυθολογία. Όταν η Renault αποφάσισε να σταματήσει να ονομάζει τα αυτοκίνητά της με αριθμούς, βγήκε στις αρχές του 1990, το Renault Clio που κανονικά θα είχε το όνομα Renault 5.

RENAULT ZOE

Στη συνέχεια, η Renault δεν σταμάτησε την επιτυχημένη της φόρμα κι έτσι το επόμενο αυτοκίνητο, το ηλεκτρικό supermini, το ονόμασε Ζωή.

SAAB CATHERINA

Η Saab δυστυχώς δεν κατασκεύασε το 1964 το σπορ coupe concept διθέσιο αυτοκίνητο Catherina, αλλά τα χαρακτηριστικά από το σχεδιασμό της μπορεί κανείς να τα δει στο Saab 99.

ARIEL

Τέλος, έχουμε κάτι διαφορετικό. Η Ariel, εκτός από τη γνωστή σε όλους μας γοργόνα κινουμένων σχεδίων είναι και όνομα που το χρησιμοποιούμε κι εμείς οι άνθρωποι.

Keywords
Τυχαία Θέματα