Αυτό είναι το υβριδικό Honda CR-V!

Η Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού είναι προ των πυλών (4-14 Οκτωβρίου) και ενόψει αυτής έχουμε σειρά αποκαλύψεων μοντέλων με ιδιαίτερη σημασία: ένα από αυτά είναι και το Honda CR-V Hybrid!ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πριν από ένα χρόνο το είχαμε δει στην αντίστοιχη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης σε πρωτότυπη μορφή, πλέον μιλάμε για το όχημα παραγωγής που θα κάνει ντεμπούτο στην Πόλη του Φωτός και έπειτα θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους ευρωπαϊκούς δρόμους.

Η αλήθεια είναι πως σε αντίθεση με όσα έχουμε συνηθίσει από τις αυτοκινητοβιομηχανίες,

οι αισθητικές διαφορές ανάμεσα στα δύο είναι ελάχιστες! Όμως η Honda αποκάλυψε από τώρα, όλα τα στοιχεία που αφορούν στην υβριδική εκδοχή του δημοφιλούς της SUV – τεχνολογία που φέρνει για πρώτη φορά στη Γηραιά Ήπειρο με μοντέλο της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Ας τα δούμε αναλυτικά. Θα είναι διαθέσιμο τόσο με την κίνηση στον εμπρός άξονα όσο και με σύστημα τετρακίνησης AWD. Το κινητήριο σύνολο θα αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο, δίλιτρο i-VTEC βενζινοκινητήρα που θα συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η συνδυασμένη ισχύς θα είναι στα 184 PS, με τις τιμές της ροπής να ορίζονται στα 315 Nm! Στην έκδοση με την κίνηση στον εμπρός άξονα, οι Ιάπωνες κάνουν λόγο για μέση κατανάλωση 5.3 lt/100 km και εκπομπές ρύπων στα 120 g/km, ενώ στην τετρακίνητη έκδοση, αυτές διαμορφώνονται σε 5.5 lt/100 km και 126 g/km.

Όπως ανακοινώθηκε, κινούμενο εντός αστικού τοπίου, το Honda CR-V Hybrid θα αξιοποιεί την τεχνολογία i-MMD και θα εναλλάσσεται σε mode λειτουργίας, ανάμεσα στα Engine Drive, Hybrid Drive και EV, στοχεύοντας στη μέγιστη δυνατή οικονομία.

Keywords
Τυχαία Θέματα