Αυτό είναι το νέο Honda Accord (vid)

Η Honda παρουσίασε πρόσφατα τη 10η γενιά της πολυτελούς ναυαρχίδας της, του μεγάλου και επιβλητικού Accord. Μέσα από την εταιρία διαρρέεται πως πρόκειται για την καλύτερη γενιά συγκριτικά με το παρελθόν και αυτό αφορά σε όλους τους τομείς. Παρά τις τάσεις της εποχής, λέγεται ότι είναι ευχάριστο στην οδήγηση με ξεχωριστή σχεδιαστική προσωπικότητα. Ας το γνωρίσουμε…

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Το νέο Accord είναι χτισμένο επάνω σε μια νέα

πλατφόρμα με μπόλικο αλουμίνιο, με θετική συνέπεια στο μειωμένο βάρος μέχρι 80 kg παρακαλώ. Σε ότι αφορά στις διαστάσεις, είναι κατά 10 mm κοντύτερο σε ύψος από τον προκάτοχό του, ενώ το μεταξόνιο αυξήθηκε κατά 55 mm. Το πλάτος αυξήθηκε κατά 10 mm. Στο εσωτερικό οι χώροι επιβατών είναι πραγματικά εντυπωσιακοί, ενώ αναβαθμισμένη είναι η ποιότητα αλλά και το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής πλέον 8 ιντσών.

Το μεγάλο Honda θα διατίθεται με τρεις κινητήρες, δύο τετρακύλινδρους βενζίνης turbo και έναν υβριδικό. Στη βάση βρίσκεται ο 1.5 turbo που γνωρίσαμε στο Civic. Αποδίδει ισχύ 192 ίππους και 26,5 kgm ροπής. Αρωγός του είναι ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, ή προαιρετικά ένα αυτόματο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων, τύπου CVT.

Εκτός από τον 1.5 υπάρχει και ο 2λιτρος turbo από το Type R, εδώ με ισχύ 252 ίππους και 37,5 kgm ροπής. Το συγκεκριμένο σύνολο συνδυάζεται με 6άχυτο μηχανικό κιβώτιο, αλλά και με το νέο αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Δεν θα μπορούσαν φυσικά να απουσιάζουν τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας όπως είναι τα collision mitigation braking, lane departure warning, adaptive cruise control. Περισσότερα τον Σεπτέμβρη στη Φρανκφούρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα