WRC: Στις 1000 στροφές του Γύρου Κορσικής

11:12 5/4/2018 - Πηγή: NewsAuto

Μετά τον πάγο του Μόντε, το χιόνι του Ράλι Σουηδίας και τις ως επί το πλείστον σκληρές χωμάτινες ειδικές διαδρομές του Μεξικού, το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι επιστρέφει με την ασφάλτινη δοκιμασία του Γύρου Κορσικής.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Πρόκειται για μία από τις πλέον εμβληματικές στάσεις στο καλεντάρι, του οποίου αποτελούσε το γαλλικό γύρο από το 1973 έως το 2008. Και φέτος, ως Ράλι Γαλλίας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα.

Η δυσκολία του είναι μεγάλη, λόγω

των φιδίσιων και απαιτητικών ασφάλτινων διαδρομών στα βουνά του νησιού της Μεσογείου. Ένα πεδίο εξαιρετικών κινδύνων την εποχή του Group B, όταν και έχασαν τη ζωή τους εκεί οι Attilio Bettega, Henri Toivonen και Sergio Cresto.

Από τότε τα επίπεδα ασφαλείας έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά αν και τα σύγχρονα world rally cars είναι ίσως ότι πλησιέστερο στα θηρία εκείνης της εποχής. Η φετινή μονομαχία περιλαμβάνει 12 ειδικές διαδρομές, με τον Sebastien Loeb να φορά ξανά την αγωνιστική του φόρμα και να ελπίζει το απόγευμα της Κυριακής να έχει περισσότερους λόγους να πανηγυρίζει απ’ ότι στο Μεξικό (διαβάστε εδώ τι συνέβη εκεί). Μετράει ήδη τέσσερις νίκες στην Κορσική την περίοδο 2005-2008. Τι λέτε, θα τις κάνει πέντε;

Δείτε περισσότερα για τον τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, στο video-preview που ακολουθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα