WRC Ράλι Τουρκίας: Κέρδισε και διεκδικεί τίτλο ο Ott Tanak!

Φωτιά στη μάχη του τίτλου έβαλε το Ράλι Τουρκίας, καθώς η νίκη του Ott Tanak στον δέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, μετέτρεψε τη μάχη του τίτλου σε κούρσα για τρεις!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο Εσθονός που στο ξεκίνημα του σκληρού αυτού ράλι ήταν… θεατής στη μάχη των Thierry Neuville και Sebastien Ogier, επωφελήθηκε των ατυχιών του Βέλγου και του Γάλλου, με αποτέλεσμα το φινάλε του δεύτερου σκέλους να τον βρει στην κορυφή. Την Κυριακή δεν πήρε κανένα ρίσκο και έτσι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Να σημειωθεί πως

την απονομή έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdoğan, αποδεικνύοντας τη σημασία που δίνουν οι γείτονές μας σε αυτή τη διοργάνωση, στην οποία επέστρεψαν μετά από οκτώ χρόνια.

Με αυτή την επιτυχία, που είναι η τρίτη συνεχόμενη, ο οδηγός της Toyota πέρασε δεύτερο στη βαθμολογία, 13 πόντους πίσω από τον Neuville που μετά την ατυχία του Σαββάτου, επέστρεψε στη μάχη την Κυριακή και πήρε τους 5 βαθμούς της νίκης στην power stage.

O Ogier ήταν πίσω του, κερδίζοντας 4 πόντους αλλά και έναν επιπλέον για τη δέκατη θέση στη γενική κατάταξη – κι αυτό χάρη στη «θυσία» του Elfyn Evans που πήρε επίτηδες χρονικές ποινές. Πλέον ο παγκόσμιος πρωταθλητής είναι 10 πόντους πίσω από τον Tanak και 23 από τον Neuville.

Όσο για τις θέσεις του βάθρου, δεύτερος ήταν ο Jari-Matti Latvala με την Toyota να κάνει το 1-2 ενώ στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Hayden Paddon με Hyundai i20 Coupe WRC.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 3hr 59min 24.5sec
2. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris + 22.3sec
3. H Paddon / S Marshall NZL Hyundai i20 + 1min 46.3sec
4. T Suninen / M Markkula FIN Ford Fiesta + 4min 10.9sec
5. A Mikkelsen / A Jaeger NOR Hyundai i20 + 7min 11.7sec
6. H Solberg / I Minor NOR Skoda Fabia R5 + 13min 40.6sec

Επόμενος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι το Ράλι Ουαλίας, 4 με 7 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα