WRC-Ράλι Πολωνίας: Μπροστά ο Neuville στην τριπλή μάχη

00:05 1/7/2017 - Πηγή: NewsAuto

Συναρπαστικό είναι το ξεκίνημα και του Ράλι Πολωνίας, όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς μετά από το πρώτο σκέλος μόλις 6 δευτερόλεπτα χωρίζουν τα πρώτα τρία πληρώματα!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, [email protected])

Ο Thierry Neuville με το Hyundai i20 Coupe WRC είναι στην κορυφή, μετά την ολοκλήρωση μίας ημέρας μάχης σε χωμάτινες και στην πορεία λασπωμένες ειδικές διαδρομές. Με τον καιρό λοιπόν να ανεβάζει

το βαθμό δυσκολίας, ο Βέλγος πήρε τέσσερις από τις εννέα ειδικές της ημέρας και έκλεισε το σκέλος με προβάδισμα 1.3 δευτερολέπτων.

Πίσω του είναι ο Ott Tanak με το Ford Fiesta της M-Sport, που με κεκτημένη ταχύτητα από την παρθενική του νίκη (στη Σαρδηνία) δίνει μεγάλη μάχη στην κορυφή. Βρέθηκε κάποια στιγμή στην πρώτη θέση της γενικής και παρότι έχασε χρόνο όταν μπερδεύτηκε σε μία διασταύρωση, είναι μία ανάσα από τον Neuville.

Άλλα 5.3sec πιο πίσω είναι το Toyota Yaris WRC του Jari-Matti Latvala που επίσης βρέθηκε προσωρινά στην κορυφή της κατάταξης. Μάλιστα το προβάδισμα των 4.5 sec που είχε στο τέλος του πρωινού loop, είναι το μεγαλύτερο που έχουμε δει έως τώρα φέτος στην Πολωνία. Ο Φινλανδός που αναγκάστηκε να κάνει πολλά χιλιόμετρα με σπασμένους υαλοκαθαριστήρες, το απόγευμα παραπονιόταν για το set-up του ιαπωνικού αυτοκινήτου.

Έχει όμως σημαντική διαφορά από τον τρίτο Sebastien Ogier, που έφτασε στο σέρβις με σπασμένο παρμπρίζ. Πίσω του έχει δύο Hyundai, με αυτό του Hayden Paddon να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

Εκτός μάχης τέθηκε ο οδηγός-έκπληξη του προηγούμενου γύρου, ο Esapekka Lappi, που ενώ βρισκόταν στην πέμπτη θέση, έκανε ένα λάθος που προκάλεσε σημαντική ζημιά στην ανάρτηση του Yaris.

Η κατάταξη μετά το πρώτο σκέλος:
1. Thierry Neuville / Nicolas Gilsoul (Hyundai 120 Coupe WRC) 56:21.2
2. Ott Tänak / Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) +1.3
3. Jari-Matti Latvala / Miikka Anttila (Toyota Yaris WRC) +6.6
4. Sébastien Ogier / Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) +35.1
5. Hayden Paddon / Sebastian Marshall (Hyundai 120 Coupe WRC) +39.6
6. Dani Sordo / Marc Marti (Hyundai 120 Coupe WRC) +51.7
7. Teemu Suninen / Mikko Markkula (Ford Fiesta WRC) +1:11.0
8. Juho Hänninen / Kaj Lindstrom (Toyota Yaris WRC) +1:28.9
9. Stephane Lefebvre / Gabin Moreau (Citroen C3 WRC) +1:37.0
10. Mads Østberg / Ola Fløene (Ford Fiesta WRC) +1:42.7

Το δεύτερο σκέλος περιλαμβάνει άλλες 9 ειδικές διαδρομές, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Τέσσερις επαναλαμβανόμενες και μία υπέρ-ειδική, συνολικά 145 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα