WRC Ράλι Μόντε Κάρλο: 5η σερί νίκη για Ogier

Για μία ακόμα χρονιά ο Sebastien Ogier πραγματοποίησε «πριγκιπική» εμφάνιση στο Ράλι Μόντε Κάρλο, που παραδοσιακά αποτελεί τον εναρκτήριο γύρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

O Γάλλος είχε τα ηνία από την πρώτη κιόλας ειδική και παρά τα λάθη που δεν έλειψαν, έφτασε σε μία νίκη που του δίνει ψυχολογία έναντι της συνέχειας της σεζόν. Ο οδηγός της M-Sport μπήκε στο τελευταίο σκέλος με προβάδισμα

33.5 δευτερολέπτων έναντι του Ott Tanak και μπήκε δυνατά.

Ήταν ταχύτερος όλων στην φημισμένη ειδική Col de Turini και ταχύτερος του Εσθονού πρώην teammate του και στις επόμενες δύο ενώ ήταν μπροστά του και στην Power Stage όπου τερματίζοντας πέμπτος, πρόσθεσε έναν επιπλέον βαθμό στο ενεργητικό του.

Πίσω από το Ford Fiesta WRC του ηγέτη της M-Sport ήταν όχι ένα αλλά δύο Toyota Yaris WRC, με τον Tanak και τον Jari-Matti Latvala να ακολουθούν συντηρητικό ρυθμό την τελευταία ημέρα, ειδικά βλέποντας τον Esapekka Lappi να χύνει στο τέλος την καρδάρα με το γάλα.

Μετά το κλατάρισμα που τον έθεσε εκτός βάθρου, στο τελευταίο σκέλος έκανε δύο σημαντικά λάθη, ένα στην προτελευταία ειδική και ένα στην power stage, με αποτέλεσμα να πέσει έβδομος! Τέταρτος ανέβηκε ο Kris Meeke που ήταν και ταχύτερος με το Citroen C3 WRC στην power stage και έτσι πήρε ανέλπιστα περισσότερα απ’ όσα περίμενε σε ένα ράλι που δεν κυλούσε καλά για εκείνον.

Ανάλογα συναισθήματα και για τον Thierry Neuville που μετά το λάθος στην πρώτη ειδική διαδρομή του ράλι, όπου έριξε το Hyundai i20 Coupe WRC σε ένα χαντάκι χάνοντας τέσσερα λεπτά, ανέκαμψε εντυπωσιακά και τελικά τερμάτισε πέμπτος.

Αναλυτικά η τελική κατάταξη του Ράλι Μόντε Κάρλο:

1. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 4:18:55.5
2. Tänak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) + 58.3
3. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) + 1:52.0
4. Meeke / Nagle (Citroën C3 WRC) + 4:43.1
5. Neuville/Gilsoul (Hyundai i20 WRC) + 4:53.8
6. Evans/Barritt (Ford Fiesta WRC) + 4:54.8
7. Lappi/Ferm (Toyota Yaris WRC) + 4:57.5
8. Bouffier/Panseri (Ford Fiesta WRC) + 7:39.5
9. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) + 9:06.7
10. Kopecky/Dresler (Skoda Fabia R5) + 16:43.0

That winning feeling… #WRC #FordPerformance #RallyeMonteCarlo pic.twitter.com/dUeHNzRfQm

— M-Sport (@MSportLtd) January 28, 2018

Keywords
Τυχαία Θέματα