WRC Ράλι Γερμανίας: Με τα φρένα… σπασμένα ο Tanak

Την τέταρτη νίκη του σε πέντε αγώνες πανηγύρισε ο Ott Tanak, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα στο κυνήγι του φετινού τίτλου στο WRC.

Οι ασφάλτινες ειδικές διαδρομές της Γερμανίας αποτέλεσαν το δέκατο πεδίο μάχης της σεζόν και έχοντας ως… προίκα την εκεί επικράτησή του τόσο το 2017 όσο και το 2018, ο Εσθονός συνέχισε το σερί του!

Μάλιστα, η νίκη ήρθε παρά την… τρομάρα στο τέλος, όπου ένα πρόβλημα στα φρένα του Yaris τον ανάγκασε να κόψει ρυθμό για να σιγουρέψει τη

νίκη. Άλλωστε δεν είχε πίεση, αφού τον πλαισίωναν οι δύο teammates του, Kris Meeke και Jari-Matti Latvala, που έκλεισαν το ράλι 20 και 36 δευτερόλεπτα πίσω του αντίστοιχα.

Έτσι η Toyota Gazoo Racing έκανε κατάληψη στο βάθρο, πράγμα που είχε να συμβεί από το 1993! Παράλληλα, μείωσε τη διαφορά από τη Hyundai Motorsport στους κατασκευαστές, στους μόλις οκτώ βαθμούς.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Tanak είναι πλέον 33 πόντους μπροστά από τον Thierry Neuville και 40 από τον Sebastien Ogier. Αμφότεροι, επωφελήθηκαν από team orders των Hyundai και Citroen αντίστοιχα, αφού οι teammates τους Dani Sordo και Esapekka Lappi, πήραν ποινές καθυστερώντας ηθελημένα να βγουν από το τελευταίο σέρβις.

Έτσι ο Neuville ανέβηκε τέταρτος ενώ ο Ogier έβδομος, προσπαθώντας να μειώσουν τη ζημιά έναντι του Tanak. Όλα αυτά, με μόλις τέσσερα ράλι να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, με επόμενο αυτό της Τουρκίας στις 12-15 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά η κατάταξη:
Tänak / Järveoja (Toyota Yaris WRC) 3:15:29.8
Meeke / Marshall (Toyota Yaris WRC) +20.8
Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) +36.0
Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) +58.5
Sordo / Del Barrio (Hyundai i20 WRC) +1:16.6
Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) +1:46.2
Ogier / Ingrassia (Citroën C3 WRC) +1:56.3
Lappi / Ferm (Citroën C3 WRC) +2:02.2

The post WRC Ράλι Γερμανίας: Με τα φρένα… σπασμένα ο Tanak appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα