WRC Ράλι Φινλανδίας: Νίκη σοκ για τον Esapekka Lappi!

Τι κι αν ήταν μόλις η τέταρτη φορά που έτρεχε σε με το World Rally Car; Τι κι αν η δοκιμασία της Φινλανδίας θεωρείται «Grand Prix» των Ράλι λόγω των υψηλών ταχυτήτων και απαιτήσεών της; Ο Esapekka Lappi πανηγύρισε τη παρθενική νίκη της καριέρας του!

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1, [email protected])

Μετά την ατυχία του teammate του στην Toyota, Jari-Matti Latvala, ο 26χρονος

εκκίνησε το τελευταίο σκέλος του ένατου αγώνα της χρονιάς με προβάδισμα σχεδόν 50 δευτερολέπτων. Διαφορά ασφαλείας θα έλεγε κανείς όμως παρότι είχε πολύ προσεκτικό ρυθμό και στις τέσσερις τελευταίες ειδικές διαδρομές, δεν έλλειψε το δράμα.

Στην προτελευταία διαδρομή το παράκανε και τραυμάτισε τον πίσω αριστερό τροχό αλλά συνέχισε και τελικά πήρε τη νίκη με διαφορά 36 δευτερολέπτων! Αυτή ήταν και η δεύτερη επιτυχία της Toyota Gazoo Racing φέτος ενώ ο Lappi έγινε ο έκτος διαφορετικός νικητής σε εννέα ράλι.

Πίσω του έγινε σπουδαία μάχη για τις θέσεις στο βάθρο, με τον Elfyn Evans (Ford Fiesta WRC) να ισοφαρίζει το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του στο WRC. O οδηγός της M-Sport εκκίνησε το τελευταίο σκέλος τέταρτος και άλλαζε συνεχώς θέσεις με τον Juho Hanninen (Toyota Yaris WRC) και τον Teemu Suninen που έτρεχε κι αυτός με Fiesta. Τελικά, ο Evans πήρε τη δεύτερη θέση για τρία δέκατα, αν και ο Hanninen διόλου απογοητευμένος ήταν καθώς ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο.

Όσο για τον Suninen, δεν άντεξε στην πίεση και έκανε λάθος στην προτελευταία ειδική, με την έξοδο να του στοιχίζει σε χρόνο. Τελικά τερμάτισε τέταρτος, στη μόλις δεύτερη εμφάνισή του με World Rally Car. Ακολούθησε ο Craig Breen με το Citroen C3 WRC, που κράτησε πίσω του τον Thierry Neuville. Ο οδηγός της Hyundai Motorsport έκανε χαμηλή πτήση αυτό το τετραήμερο αλλά η έκτη θέση στην τελική κατάταξη και οι βαθμοί της τρίτης θέσης στην Power Stage, του επέτρεψαν να πιάσει στη βαθμολογία τον Sebastien Ogier!

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris 2hr 29min 26.9sec
2. E Evans / D Barritt GBR Ford Fiesta + 36.0sec
3. J Hänninen / K Lindström FIN Toyota Yaris + 36.3sec
4. T Suninen / M Markkula FIN Ford Fiesta + 1min 01.5sec
5. C Breen / S Martin IRL Citroën C3 + 1min 22.6sec
6. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 + 1min 33.1sec

Απομένουν τέσσερα ράλι για την ολοκλήρωση της σεζόν, με τον δέκατο γύρο να φιλοξενείται στη Γερμανία στις 17-20 Αυγούστου!

Keywords
Τυχαία Θέματα