WRC: Νέα ανατροπή στις βαθμολογίες μετά την Κορσική

21:25 3/4/2019 - Πηγή: NewsAuto

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι εξελίσσεται και φέτος συναρπαστικά, με διαφορετικά πρόσωπα να περνούν από το πρώτο σκαλί του βάθρου και τις βαθμολογίες να αλλάζουν γύρο με το γύρο!

Έτσι, μετά την νίκη του στον συναρπαστικό Γύρο της Κορσικής, ο Thierry Neuville πέρασε και στην κορυφή της βαθμολογίας οδηγών αφού έφτασε στους 82 πόντους μετά από τέσσερις αγώνες.

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai σκαρφάλωσε από την τρίτη στην πρώτη και πλέον πίσω του, σε απόσταση αναπνοής, έχει τον Sebastien Ogier. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής τον ακολούθησε

στην Κορσική και αυτή η δεύτερη θέση που ήρθε ανέλπιστα χάρη στις ατυχίες άλλων, επέτρεψε στον οδηγό της Citroen να είναι πλέον μόλις 2 βαθμούς πίσω!

Κι από κοντά ο Tanak που παρότι έμεινε έκτος έχοντας χάσει τις ελπίδες για νίκη μετά από ένα κλατάρισμα ενώ βρισκόταν στην κορυφή, πήρε βαθμούς στην Power Stage. Σε μία σεζόν που εξελίσσεται ξανά σε μάχη για τρεις!

Αναλυτικά η βαθμολογία οδηγών:
Thierry Neuville – 82
Sébastien Ogier – 80
Ott Tänak – 77
Elfyn Evans – 43
Kris Meeke – 42
Esapekka Lappi – 26
Sébastien Loeb – 22
Dani Sordo – 16
Jari-Matti Latvala – 15
Teemu Suninen – 14

Αντίστοιχα στους κατασκευαστές, η νίκη του Neuville επέτρεψε στη Hyundai να βρεθεί πρώτη και μάλιστα με 12 πόντους προβάδισμα από τη Citroen.

Αναλυτικά η βαθμολογία κατασκευαστών:
Hyundai WRT – 114
Citroën Total WRT – 102
Toyota Gazoo Racing – 98
M-Sport Ford WRT – 70

The post WRC: Νέα ανατροπή στις βαθμολογίες μετά την Κορσική appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα