WRC: To Αρκτικό Ράλι παίρνει τη θέση του Ράλι Σουηδίας

Όπως αναμενόταν το Αρκτικό Ράλι Φινλανδίας θα αντικαταστήσει στο καλεντάρι του WRC το Ράλι Σουηδίας που έχει εδώ και μερικές εβδομάδες ματαιωθεί λόγω Covid-19.

Θα είναι η πρώτη φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ανέβει εντός Αρκτικού Κύκλου, με το ράλι να έχει βάση στην πρωτεύουσα της Λαπωνίας και «σπίτι» του Άη Βασίλη, το Ροβανιέμι.

Θα είναι τριήμερο event καθώς διεξάγεται 26 με 28 Φεβρουαρίου, ενώ θα περιλαμβάνει δέκα ειδικές διαδρομές που θα απλωθούν σε 260 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Είναι αξοσημείωτο το γεγονός πως εκείνη την περίοδο του χρόνου, οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν ακόμα και στους -30 βαθμούς Κελσίου.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως μετά τα παραπάνω, η Σκανδιναβική χώρα θα φιλοξενήσει δύο ράλι της φετινής σεζόν, αφού το κατακαλόκαιρο έχουμε το θρυλικό… “Grand Prix Φινλανδίας” με έδρα τη Γιβάσκιλα.

Έτσι το καλεντάρι διατηρεί τον αρχικό προγραμματισμό των δώδεκα στάσεων, ενώ θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να υπάρξουν και νέες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα αφού η παγκόσμια πανδημία του Covid-19 καλά κρατεί.

Πράγμα με εύλογο ελληνικό ενδιαφέρον αφού μπορεί η συμφωνία της Ελλάδας με τον WRC Promoter να εξασφαλίζει την επιστροφή των «παγκόσμιων» στη χώρα μας το 2022, θεωρείται όμως εξαιρετικά πιθανό να τους δούμε και φέτος στα ελληνικά βουνά!

Μέχρι τότε, το επίσημο καλεντάρι του 2021 έχει ως εξής:

#1, Ράλι Μόντε Κάρλο, 21-24 Ιανουαρίου
#2, Ράλι Αρκτικής, 26-28 Φεβρουαρίου
#3, Ράλι Κροατίας, 22-25 Απριλίου
#4, Ράλι Πορτογαλίας, 20-23 Μαΐου
#5, Ράλι Ιταλίας, 3-6 Ιουνίου
#6, Ράλι Σαφάρι, 24-27 Ιουνίου
#7, Ράλι Εσθονίας, 15-18 Ιουλίου
#8, Ράλι Φινλανδίας, 29 Ιουλίου-1 Αυγούστου
#9, Ράλι Υπρ, ?
#10, Ράλι Χιλής, 9-12 Σεπτεμβρίου
#11, Ράλι Ισπανίας, 14-17 Οκτωβρίου
#12, Ράλι Ιαπωνίας, 11-14 Νοεμβρίου

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Αλλαγές στο καλεντάρι της F1, μέσα η Ίμολα

WRC: Φρέσκια εικόνα για το Toyota Yaris

Ράλι Ντακάρ 2021: Νίκη #14 για τον σπουδαίο Peterhansel (vids)

The post WRC: To Αρκτικό Ράλι παίρνει τη θέση του Ράλι Σουηδίας appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα