Volvo: Ένα κοινόχρηστο όχημα δεν είναι απαραίτητα βαρετό

Αυτή η μελέτη σχεδιασμού από τον πρώην ασκούμενο της Volvo, Kevin Goldwasser, αποκαλύπτει «πώς μπορεί να μοιάζει η κοινή χρήση αυτοκινήτων για όσους θέλουν οχήματα με κάποιο χαρακτήρα».

Αντί να οραματίζεται κάποιο αμιγώς αυτόνομο όχημα, το πρωτότυπο της Volvo συνοδεύει έναν νέο καθημερινό τρόπο ζωής. Στόχος του είναι να παρέχει τη λύση all-in-one

για την κοινή κινητικότητα, αγκαλιάζοντας όσους θέλουν να ακολουθήσουν έναν ενεργό τρόπο ζωής.

«Δημιούργησα το «Volvo Experience» το οποίο προσφέρει εξατομικευμένες διαδρομές με ένα αυτοκίνητο προσαρμοσμένο σε κάθε περίπτωση», λέει ο Goldwasser. «Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει τα πάντα».

Σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των κοινών πρωτότυπων, το συγκεκριμένο αποφεύγει την εστίαση αποκλειστικά σε ζητήματα που αφορούν στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπως είναι η συμφόρηση στις μεγαλουπόλεις ή οι εκπομπές.
Αντ ‘αυτού, θέλει να προσφέρει μια εναλλακτική λύση με τις πληθωρικές διαστάσεις του να διευκολύνουν κάθε δραστηριότητα – από ποδηλασία βουνού έως σερφινγκ.

Αυτό το κάνει με προσαρμόσιμες εσωτερικές διαμορφώσεις αλλά και εξωτερικά πρόσθετα όπως είναι η οροφή για κάμπινγκ. «Ήθελα να σκεφτώ μια υπηρεσία κοινής χρήσης που επιτρέπει σε κάθε λάτρη των σπορ ή της φύσης να κάνει κράτηση για ένα τέτοιο αυτοκίνητο, αν και μόνο για λίγες μέρες», λέει ο Goldwasser.

Σχετικά με το σχεδιασμό, το εκκεντρικό Volvo εμπνέεται από τις εμβληματικές γραμμές του Volvo 240 Estate. Αντίστοιχες επιρροές προήλθαν επίσης από το P1800S Rocket της σουηδικής φίρμας.

Η ιδέα ενός ολόπλευρου τρόπου ζωής δεν είναι καινούργιο φαινόμενο (Citroen C3 Pluriel, και αρκετά μοντέλα ακόμη). Αλλά όταν πρόκειται για ένα κοινόχρηστο πρωτότυπο, αποτελεί μια συναρπαστική λύση που μπορεί να προσελκύσει εξίσου κατασκευαστές και χρήστες.

Ο δημιουργός της, ο Kevin Goldwasser, είναι πτυχιούχος στο είδος, ο οποίος ασχολήθηκε επίσης με τα τμήματα σχεδιασμού της BMW και της Audi. Ενώ το Volvo Vision μπορεί να μην δει ποτέ το φως της ημέρας, είναι μια συναρπαστική ματιά στο είδος της πρότασης που πιθανόν οι κατασκευαστές μπορεί να θέλουν να μας δώσουν κάποια μέρα στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί η Volvo έβαλε κόφτη τελικής στα 180 km/h;

Η Volvo τριπλασιάζει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων

H Volvo «ερευνά» τα ατυχήματα που εμπλέκονται οχήματά της

The post Volvo: Ένα κοινόχρηστο όχημα δεν είναι απαραίτητα βαρετό appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα