Video: Δοκιμάζοντας στην πίστα τη Lamborghini Aventador SVJ

Ένα από τα πιο συγκλονιστικά οχήματα που μας συστήθηκαν αυτό το καλοκαίρι, ήταν αναμφίβολα η περιορισμένης παραγωγής Lamborghini Aventador SVJ. Τι θα λέγατε να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα;

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Ο δημοφιλής YouTuber Shmee150 που μετράει σχεδόν ενάμιση εκατομμύριο εγγεγραμμένους χρήστες στο «κανάλι» του, ταξίδεψε στην Πορτογαλία και συγκεκριμένα στην θρυλική πίστα του Εστορίλ για να πάρει μία γεύση από τη σχεδόν… «τρομακτική» Ιταλίδα.

Γιατί

την αποκαλούμε έτσι; Μα φυσικά διότι πρόκειται για έναν μανιασμένο ταύρο που παίρνει ώθηση από ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα χωρητικότητας 6,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 770 ίππους και έχει την εντυπωσιακή ροπή της τάξης των 720 Nm.

Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα η Aventador SVJ να κάνει τα 0-100 km/h σε 2,8 sec, τα 0-200 km/h σε 8,6 sec και να συνεχίζει μέχρι την τελική ταχύτητα των 250 km/h. Όπως και η Aventador S, η γεμάτη αεροδυναμικά βοηθήματα SVJ χρησιμοποιεί την τετραδιεύθυνση της Lamborghini προκειμένου να βελτιώσει την ευελιξία σε χαμηλές ταχύτητες και τη σταθερότητα στις υψηλές. Η ισχύς αποστέλλεται στο έδαφος μέσω του κιβωτίου επτά σχέσεων ISR της μάρκας ενώ τα ελαστικά που χρησιμοποιούνται είναι Pirelli P Zero Corsa.

Όπως παρότι τα… σωθικά είναι ίδια, πως το μοντέλο αυτό της Lamborghini πέτυχε τον χρόνο ρεκόρ 6.44:97 στη θρυλική διαδρομή του Νόρντσλαϊφε στο Νίρμπουργκρινγκ; Χάρη στο πακέτο Aerodinamica Lamborghini Attiva (ALA). Αυτό το προηγμένο ενεργό αεροδυναμικό σύστημα που παρουσίασε στην πρεμιέρα της η Huracan Performante έχει βελτιωθεί περαιτέρω για να αυξήσει την κάθετη δύναμη κατά 40%, μειώνοντας παράλληλα την συνολική οπισθέλκουσα κατά ένα τοις εκατό.

Αλλά περισσότερα μπορείτε να δείτε στο video, όπου ο Shmee150 εκτός από οδηγός, μπαίνει και στο δεξί κάθισμα εμπιστευόμενος τον 28χρονο οδηγό αγώνων Jeroen Mul.

Περισσότερα, πατώντας play…

Keywords
Τυχαία Θέματα