VW Tiguan, όπως λέμε το… Golf των SUV

H Volkswagen έχει μακρά παράδοση μοντέλων που αποδεικνύονται διαχρονικά, κερδίζοντας το κοινό και μαζί το χρόνο.

Το πλέον εμβληματικό είναι το Golf που έχει μπει πλέον στην όγδοη γενιά του, συνεχίζοντας την άκρως επιτυχημένη πορεία του στην παγκόσμια αγορά. Ποιο είναι όμως το…

των SUV; Σε αυτό το ρόλο η γερμανική εταιρεία φιλοδοξεί να βρεθεί το Tiguan.

Έχει

άλλωστε όλα τα απαραίτητα εφόδια, τόσο τον σχεδιαστικό χαρακτήρα όσο και τις τεχνολογικές αρετές που το καθιστούν πραγματικά ξεχωριστό, σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία. Ας δούμε τις σημαντικότερες.

Η δεύτερη γενιά του Tiguan, αποτέλεσε το πρώτο SUV του VW Group του οποίου ο σχεδιασμός βασίστηκε εξολοκλήρου στην πλατφόρμα MQB. Κάθε πτυχή του είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένη στο μέλλον. Σε ότι αφορά στη σχεδίασή του, η ακρίβεια και η καθαρότητα των γραμμών, καθώς και η δυναμική και έντονη προσωπικότητα του, το κάνουν να ξεχωρίζει. Ειδικά στην πλευρική σχεδίαση του μοντέλου κυριαρχεί το «ζεύγος» των σχεδιαστικών νεύρων που διατρέχει πλήρως το αμάξωμα αποτελώντας ακόμη μία απτή επιβεβαίωση της σχεδιαστικής ακρίβειας και ποιότητας συναρμογής του.

Περνώντας στον εσωτερικό κόσμο, που είναι επίσης πλήρως επανασχεδιασμένος, διακρίνεται για τον σπορτίβ και ταυτόχρονα ευρύχωρο χαρακτήρα του. Η οδηγοκεντρική αντίληψη στο εσωτερικό, ενισχύεται και από το ταμπλό που είναι προσανατολισμένο προς τον οδηγό προσφέροντας υποδειγματική εργονομία. Ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων «Active Info Display» διαμορφώνεται κατ’ επιλογή. Αν ο οδηγός προτιμά, βλέπει μόνο την ένδειξη ταχύτητας και την ένδειξη χιλιομέτρων ή μπορεί να βλέπει και άλλα δεδομένα οδήγησης όπως τον χάρτη πλοήγησης και τον τίτλο του τραγουδιού που ακούει. Με το τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών μπορείτε να διαμορφώσετε μόνοι σας την οθόνη υψηλής ανάλυσης. Πρόκειται για μία έγχρωμη οθόνη TFT 26 cm (10,25 ιντσών), με δυνατότητα πολυάριθμων διαμορφώσεων – τρεις από τις οποίες μπορούν να αποθηκευτούν ως αγαπημένα. Επίσης, με το πάτημα ενός κουμπιού η προαιρετική οθόνη Head-up (HUD) αναδύεται μέσα από το ταμπλό οργάνων και προβάλλει όλες τις σημαντικές πληροφορίες απευθείας στο οπτικό σας πεδίο: Ταχύτητα, δεδομένα πλοήγησης και οδικές σημάνσεις. Όλα είναι ευανάγνωστα, ακόμα και με αντίθετα φώτα.

Χάρη στην άριστη εκμετάλλευση των χώρων, το νέο Tiguan προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες. Οι τρείς επιβάτες στο πίσω κάθισμα, έχουν στη διάθεσή τους 29 χιλιοστά περισσότερο χώρο για τα γόνατα. Αυξημένη επίσης είναι και η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ, συγκεκριμένα κατά 50 λίτρα, ανεβαίνοντας συνολικά στα 420 λίτρα. Όμως και η πρόσβαση σε αυτό έχει γίνει πιο εύκολη αφού με το σύστημα «Easy Open», μπορείτε να ανοίξετε την πίσω θύρα απλά με το πόδι σας: Μία μικρή κίνηση κάτω από το πίσω μέρος και ο χώρος αποσκευών ανοίγει. Το ίδιο εύκολα κλείνει ξανά πατώντας το κουμπί στην πόρτα χώρου αποσκευών.

Σε ότι αφορά στην τεχνολογική του φαρέτρα, το Tiguan δεύτερης γενιάς εφοδιάζεται με όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες που συνήθως προσφέρονται σε αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών. Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι πολλές από αυτές αποτελούν βασικό εξοπλισμό από την πρώτη κιόλας έκδοση: επτά αερόσακοι, Multi-collision Brake, Pre-Crash, Front Assist με CEB και Pedestrian Protection, Lane Assist κ.α.

Όσο για τα κινητήρια σύνολα, το Tiguan διαθέτει μία πλήρη γκάμα κινητήρων βενζίνης και diesel με γνώμονα την βέλτιστη αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα. Στο πρώτο μέτωπο συναντάμε τα σύνολο 1.5 TSI 130 PS ACT EVO και 150 PS ACT EVO αλλά και τον 2λιτρο TSI σε εκδόσεις 190 και 230 PS. Αντίστοιχα στους diesel, έχουμε τον 1.6 TDI των 115 αλόγων, τον 2.0 TDI απόδοσης 190PS και τον επίσης δίλιτρο BiTDI των 240PS.

Τέλος, σε ότι αφορά στα επίπεδα εξοπλισμού, έχουμε τα Advance, Exclusive και R-Line. Τρεις επιλογές για κάθε τσέπη, γούστο και ανάγκη.

The post VW Tiguan, όπως λέμε το… Golf των SUV appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα