VW T-Cross: Με εξαιρετικές μεταφορικές ικανότητες (vid)

H Volkswagen αναμένεται να παρουσιάσει στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού το νέο της μικρών διαστάσεων SUV μοντέλο της, T-Cross. Η γερμανική φίρμα ήδη έχει ετοιμάσει κάποια μικρής διάρκειας βίντεο, σχετικά με τα πλεονεκτήματά του, με πιο σημαντικό βέβαια την ευρυχωρία στο εσωτερικό και στον χώρο των αποσκευών.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Χάρη στο συρόμενο πίσω κάθισμα, ο χώρος των αποσκευών μεταβάλλει την χωρητικότητά του από τα 385 στα 455 λίτρα, ενώ εάν το επιθυμεί

ο ιδιοκτήτης, μπορεί να αυξήσει ακόμα περισσότερο τον ωφέλιμο χώρο, που με την αναδίπλωση της πλάτης των καθισμάτων, αυξάνεται στα 1.281 λίτρα. Το VW T-Cross είναι κατασκευασμένο επάνω στην πλατφόρμα MQB A0, που ήδη χρησιμοποιείται στο νέο Polo. Αντίθετα με το σούπερ μίνι, το συνολικό ύψος έχει αυξηθεί τονίζοντας τον off-road χαρακτήρα του, στα 1.558 mm, όπως και το μεταξόνιο που πλέον φτάνει τα 2.560 mm.

Εκτός της πλατφόρμας, το Τ-Cross θα διαθέτει και την ίδια γκάμα κινητήρων με το Polo. Πιο αναλυτικά, οι επιλογές για τα βενζινοκίνητα σύνολα είναι τρεις, αμφότερα με τη χρήση υπερτροφοδότη, 1,0 και 1,5 λίτρων, με απόδοση 95, 115 και 150 ίππων, ενώ θα υπάρχει και ένας πετρελαιοκινητήρας TDI 1,6 λίτρων και 95 ίππων. Η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, μέσω χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου. Οι πρώτες παραδόσεις του VW T-Cross αναμένονται την Άνοιξη του 2019, ενώ θα συναρμολογείται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην ισπανική πόλη της Ναβάρα.

Στο παρακάτω βίντεο πρωταγωνιστούν δύο παίκτες της ομάδας χόκεϊ Grizzlys Wolfsburg, οι οποίοι μας δείχνουν χαρακτηριστικά το πώς μπορούν να τοποθετήσουν τον εξοπλισμό τους στο χώρο αποσκευών του T-Cross:

Keywords
Τυχαία Θέματα