VW-Hyundai: Συνεργασία στα αυτόνομα οχήματα

Το VW Group και η Hyundai συνεργάζονται με την start-up εταιρεία Aurora με σκοπό την εξέλιξη συστημάτων αυτόνομης οδήγησης, τα οποία αναμένεται να τοποθετηθούν σε μελλοντικά μοντέλα των δύο συγκεκριμένων κατασκευαστών.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η παραπάνω συνεργασία έρχεται να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον που

δείχνουν οι μεγάλοι κατασκευαστές σε μικρές start-up εταιρείες με έδρα τη Silicon Valley, οι οποίες έχουν επικεντρωθεί στην ανάπτυξη συστημάτων ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης. Μία από αυτές είναι η Aurora, η οποία ιδρύθηκε το 2016, από διάφορους γκουρού της πιλοτικής οδήγησης, όπως τους Drew Bagnell, Chris Urmson και Sterling Anderson, γνωστός από την προηγούμενη θητεία του στην Tesla.

Σε ότι αφορά την VW, ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες την «εμπλοκή της» με την συγκεκριμένη εταιρεία, καθώς εξελίσσουν από κοινού αισθητήρες, αλλά και software που θα χρησιμοποιηθούν σε μελλοντικά οχήματα πόλης αυτόνομης οδήγησης. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς βλέπει η VW τα αυτοκίνητα του μέλλοντος και τις τεχνολογίες που θα φέρουν τα μοντέλα της αποτελεί το πρωτοποριακής εμφάνισης πρωτότυπο VW Cedric, με τον οδηγό του να έχει τη δυνατότητα στο εγγύς μέλλον να πατάει απλά ένα μπουτόν και το αυτοκίνητο να τον παραλαμβάνει από το σημείο που θα επιθυμεί. Είναι 100% ηλεκτρικό, ενώ είναι το μοντέλο που καταργεί πλήρως τον οδηγό, μιας και δεν θα διαθέτει ούτε τιμόνι, ούτε πεντάλ.

Αντίστοιχα για την Hyundai, η τεχνολογία της Aurora αναμένεται να τοποθετηθεί σε μοντέλα, τα οποία θα διαθέτουν αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4, αρχής γενομένης το 2021. Η κορεάτικη εταιρεία αναμένεται να επιδείξει το νέο της SUV που χρησιμοποιεί κυψέλες καυσίμου υδρογόνου στη φετινή Έκθεση CES, το οποίο θα λειτουργήσει σαν το πρώτο δοκιμαστικό όχημα για την κοινοπραξία.

Keywords
Τυχαία Θέματα