VW Golf GTI TCR: Στα τέλη του 2018 η επίσημη εμφάνισή του

Με το Golf GTI να πέφτει «θύμα» των αυστηρότερων μετρήσεων εκπομπών CO2 και κατανάλωσης, WLTP, η Volkswagen αναγκάστηκε να διαθέτει στην αγορά μόνο μία έκδοση του αγαπημένου μας hot hatch, αυτή με τον κωδικό «Performance Pack». Αλλά τα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν από τα τέλη του 2018, με το λανσάρισμα του Golf GTI TCR.

Του

ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Το VW Golf GTI TCR, όπως προδίδει και η ονομασία του, αντλεί τις επιρροές του από την αγωνιστική εκδοχή του μοντέλου, όντας για χρήση δρόμου alter-ego του. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο υπερτροφοδοτούμενος δίλιτρος κινητήρας, με μέγιστη ισχύ 290 ίππων και ροπή που θα αγγίζει τα 37,7 kgm. Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του GTI TCR αποτελεί το γεγονός ότι απουσιάζει ο ηλεκτρονικός περιοριστής ταχύτητας, κατόπιν απαίτησης του ιδιοκτήτη, με την τελική ταχύτητα των 265 km/h να του δίνουν τον τίτλο του «ταχύτερου GTI στην ιστορία της έκδοσης». Επίσης για το 0-100 km/h ο χρόνος, σύμφωνα με την εταιρεία, θα πέφτει κάτω από τα έξι δευτερόλεπτα.

Όπως και σε όλες τις ομώνυμες εκδόσεις η κίνηση μεταδίδεται αποκλειστικά στους εμπρός τροχούς μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων DSG, που πιθανότατα να αποτελεί και την μοναδική επιλογή για τον υποψήφιο αγοραστή, ενώ δεν λείπει και το εμπρός διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.Τέλος, η λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού για το GTI TCR θα περιλαμβάνει μεγαλύτερους τροχούς, αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης με διάτρητα δισκόφρενα, δυνατότητα επιλογής ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενων αμορτισέρ και σύστημα εξάτμισης από τιτάνιο της Akrapovic.

Keywords
Τυχαία Θέματα