VW Golf, Ford Puma και Nissan Juke έγιναν 5στερα (+video)

Την ανώτερη διάκριση των πέντε αστέρων κέρδισαν, στην αξιολόγηση ασφαλείας του Euro NCAP, τα νέα Volkswagen Golf, Ford Puma και Nissan Juke.

Είναι σημαντικό πως τα μοντέλα πήραν τα πέντε αστέρια ασφάλειας με τον στάνταρ εξοπλισμό τους και όχι με συστήματα ασφαλείας που προσφέρονται προαιρετικά.

Νέες ανακοινώσεις έγιναν για την κατάκτηση πέντε αστέρων σε δοκιμές πρόσκρουσης από τον ανεξάρτητο οργανισμό Euro NCAP η οποίες αφορούν τρία πολύ επιτυχημένα μοντέλα της Ελληνικής αγοράς.

Το VW Golf αποτελεί σημείο αναφοράς για τα compact hatchback από το ντεμπούτο του πριν από 45 χρόνια. Οι προηγούμενες εκδόσεις, που δοκιμάστηκαν από τον οργανισμό Euro NCAP έχουν διακριθεί στην βαθμολογία του θεσμού. Έτσι το ολοκαίνουριο μοντέλο της όγδοης γενιάς πέτυχε την κορυφαία βαθμολογία των 5 αστέρων χάρη στην εξαιρετική αντοχή στις δοκιμές πρόσκρουσης αλλά και την κανονική προσαρμογή του αριθμού των βοηθητικών συστημάτων του. Το Golf είναι επίσης το πρώτο Volkswagen, που κάνει χρήση της σύνδεσης V2X (μετάδοση πληροφοριών από όχημα σε όχημα και από το όχημα σε άλλες υποδομές) για να επιτρέψει την μετάδοση προειδοποιήσεων και πληροφοριών σε άλλους οδηγούς και υπηρεσίες, μια σημαντική νέα τεχνολογία που σύντομα θα συμπεριληφθεί στην αξιολόγηση του Euro NCAP.

Η Ford έφερε ξανά το όνομα Puma για το νέο ολοκαίνουργιο crossover της. Το μικρό SUV αυτοκίνητο είχε πολύ καλή απόδοση, σημειώνοντας υψηλές βαθμολογίες και στις τέσσερις κατηγορίες δοκιμών. Με 5 αστέρια, το Puma μπήκε στην αγορά ως ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία αλλά και την τιμή αγοράς του.

Ανανέωση για το πολύ επιτυχημένο Nissan Juke, το οποίο κέρδισε επίσης την κορυφαία βαθμολογία και έχει και αυτό να επιδείξει πέντε αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης. Στο τελευταίο κομμάτι της λίστας και του φετινού προγράμματος ήταν το το Audi Q8. Το μεγάλο SUV πέτυχε όπως και το Q7, που δοκιμάστηκε δύο εβδομάδες πριν, 5 αστέρια.

12 νέα crash tests από τον EuroNCAP

Λιγότερο επιτυχημένα ήταν η δοκιμή για το ηλεκτρικό Aiways U5, το πρώτο αυτοκίνητο από την κινεζική start up εταιρία, που ξεκινά την πορεία του στην ευρωπαϊκή αγορά και δοκιμάστηκε από τον Euro NCAP, είχε προβλήματα στις δοκιμές πλευρικής κρούσης. Το αδύνατο σημείο του ήταν η πλευρική πρόσκρουση σε κολόνα. Το SUV από την Κίνα ήταν κορυφαίο στην προστασία των πεζών και ποδηλατών χάρη στο σύστημα AEB. Αυτό περιόρισε την βαθμολογία του στα τρία αστέρια (προς το παρόν). Η Aiways απάντησε ότι ήδη δουλεύει στις αδυναμίες του αυτοκινήτου και ελπίζουν να υποβάλουν εκ νέου το αυτοκίνητο για περαιτέρω αξιολόγηση προκειμένου το U5 να γίνει ένα από τα ασφαλέστερα SUV μεσαίου μεγέθους το επόμενο έτος.

Ο οργανισμός EuroNCAP επανεξέτασε το μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο  e-UP της Volkswagen (αλλά και τα δίδυμά του τα SEAT Mii και το Skoda CITIGO). Παρά το ότι τα μοντέλα έχουν το σύστημα AEB στάνταρ, οι νέοι αυστηρότεροι κανονισμοί, τους μείωσαν τα αστέρια (κατά δύο) σε σύγκριση με την προηγούμενη βαθμολογία τους.

Στο στόχαστρο του EuroNCAP τα συστήματα ημι-αυτόνομης οδήγησης (vid)

The post VW Golf, Ford Puma και Nissan Juke έγιναν 5στερα (+video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα