To θρυλικό Ford Sierra RS500 σε δράση (video)

Ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα των προηγούμενων δεκαετιών είναι φυσικά το Ford Sierra RS500, που πλέον θεωρείται συλλεκτικό μοντέλο. Και όχι αδίκως.

Το βρετανικό μοντέλο δημιουργήθηκε για να συμμετέχει σε διάφορα πρωταθλήματα αγώνων Τουρισμού, όπως τα γνωστά μας BTCC και ETCC. Οπτικά ξεχώριζε από τις υπόλοιπες εκδόσεις, κυρίως λόγω της μεγάλης πίσω σταθερής αεροτομής, ενώ κάτω από το εμπρός καπό βρισκόταν τοποθετημένος ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος σε σειρά υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας YB της Cosworth.

Το συγκεκριμένο μοτέρ τροφοδοτούσε διάφορες εκδόσεις, όχι μόνο του Sierra, αλλά και άλλων μοντέλων της Μπλε Οβάλ εταιρείας, όπως το ειδικά τροποποιημένο αγωνιστικό Escort του Ken Block. Ανάλογα τη χρήση διέφεραν και οι ιπποδυνάμεις, από τους 204 PS της πολιτικής έκδοσης, μέχρι και τους 558 PS για το αγωνιστικό Sierra RS500 που εμφανίστηκε στα τέλη των 80’s.

Απολαύστε στο παρακάτω βίντεο πλάνα από τις αγωνιστικές βερσιόν του αγαπημένου μας Sierra και φυσικά δυναμώστε τον ήχο στα ηχεία σας.

The post To θρυλικό Ford Sierra RS500 σε δράση (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα