To έσπασε το ρεκόρ κατανάλωσης η VW

14:15 5/8/2012 - Πηγή: NewsAuto

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το εγχείρημα της κατάκτησης του πρώτου Πιστοποιημένου Πανελληνίου ρεκόρ κατανάλωσης καυσίμου από τη Volkswagen με τα up! και Polo.

Οι εκπαιδευτές της σχολής ασφαλούς οδήγησης Driving Academy – σε συνεργασία με την Kosmocar AE, επίσημο εισαγωγέα της Volkswagen – ξεκίνησαν την προσπάθειά τους από τα Ιωάννινα

τη Δευτέρα 23/07 προκειμένου να καλύψουν τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση με ένα ρεζερβουάρ.  Τα Polo 1.2 TSI 105 PS και up! 1.0 MPI 75 PS πέρασαν από  Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Καβάλα, Λάρισα, Βόλο, Λαμία, Κόρινθο και Ακράτα, πριν τερματίσουν στο Σταθμό ανεφοδιασμού της ΕΚΟ που βρίσκεται στο 10ο χλμ της Αττικής οδού το Σάββατο 28/07.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκκίνησης, τα ρεζερβουάρ άδειασαν εντελώς με ειδικό μηχάνημα ενώ η διαδικασία ελέγχτηκε από εκπροσώπους του αστυνομικού τμήματος Ιωαννίνων. Στην συνέχεια έγινε το γέμισμα του ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων,  συγκεκριμένα το Polo γέμισε με 60,85 λίτρα αξίας 102,78 ευρώ, ενώ το up! πήρε 46,44 λίτρα αξίας 78,44 ευρώ.

Τα ρεζερβουάρ σφραγίστηκαν από τους ανθρώπους του παγκόσμιου οργανισμού πιστοποίησης ρεκόρ οικονομίας, ECO2DRIVING – WORLD FUEL ECONOMY RECORDS, που έχει πιστοποιήσει πάνω από 88 παγκόσμια και εθνικά ρεκόρ – και οι οποίοι παρακολούθησαν το όλο εγχείρημα και θα το πιστοποιήσουν τις επόμενες μέρες, μετά την πλήρη αξιολόγηση των στοιχείων και των σχετικών βίντεο.

Η μέση κατανάλωση των αυτοκινήτων όπως προκύπτει από τα στοιχεία, ‘ηταν 3,46 lt/100 km για το up! και 3,71 lt/100 km για το Polo 1.2 TSI.

Keywords
Τυχαία Θέματα