To FBI προειδοποιεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες για κατασκοπεία

Η εμπορική κόντρα ΗΠΑ και Κίνας περνά σε επίπεδο βιομηχανικής κατασκοπείας με το FBI να εκδίδει προειδοποίηση σχετικά με την κλοπή τεχνογνωσίας επάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αν και η ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας δείχνει φαινομενικά να έχει υποχωρήσει η πραγματικότητα φαίνεται πως είναι αρκετά διαφορετική καθώς πρόσφατα το αμερικάνικο Υπουργείο Δικαιοσύνης

μέσω του FBI προειδοποίησε τους αμερικάνους κατασκευαστές πως η κινέζικη βιομηχανία θα προσπαθήσει να υποκλέψει την τεχνολογία τους επάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο διευθυντής του FBI, Christopher Wray δήλωσε μεταξύ άλλων πως η Κινέζικη κυβέρνηση παλεύει για να περάσει τις ΗΠΑ σε οικονομική και τεχνολογική δυναμική. Ωστόσο για να πετύχει τους σκοπούς της πολλές φορές χρησιμοποιεί αθέμιτες μεθόδους και αντί να δημιουργεί τεχνολογία κλέβει την ήδη υπάρχουσα εις βάρος της αμερικάνικης βιομηχανίας. Σημείωσε μάλιστα πως το FBI έχει στοιχεία κλοπής τεχνολογίας από κινέζικες εταιρίες μέσω διαδικτυακών κυβερνοεπιθέσεων και βιομηχανικής κατασκοπείας και πως αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνες σε περισσότερες από 1.000 τέτοιες υποθέσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην τεχνολογία αεροσκαφών και ηλεκτρικών οχημάτων. Έτσι λοιπόν μεταξύ των προτάσεων του Wray προς τις αμερικάνικες βιομηχανίες ήταν η αύξηση της διαδικτυακής ασφάλειας και η θωράκιση των προμηθευτικών γραμμών τους ειδικά όταν σε αυτές εμπλέκονται εταιρίες από την Κίνα.

The post To FBI προειδοποιεί τις αυτοκινητοβιομηχανίες για κατασκοπεία appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα