Tavares: Η Vauxhall θα μπορούσε να είναι ο «μοναδικός επιζών» από το Brexit

H Vauxhall θα μπορούσε να είναι ο μοναδικός επιζών στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά το Brexit ανέφερε ο CEO του ομίλου PSA Group Carlos Tavares.

Η Vauxhall αποτελεί τον βρετανικό βραχίονα της Opel την οποία επίσης εξαγόρασε ο όμιλος

PSA από την General Motors το 2017. Μάλιστα σύμφωνα με τον γαλλικό όμιλο οι δύο εταιρείες σημείωσαν κέρδη το 2018 μετά από δύο δεκαετίες.

Ο Tavares δήλωσε πως αν τελικά πραγματοποιηθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία με την ΕΕ τον ερχόμενο μήνα θα μπορούσε να οδηγήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου της Vauxhall στο Ellesmere Port, βορειοδυτική Αγγλία, που σήμερα κατασκευάζει το Astra.

«Μπορούμε να πάμε στη σκοτεινή πλευρά και να πούμε, ίσως πρέπει να κλείσουμε τα εργοστάσια. Και αν χρειαστεί λάβουμε δύσκολες αποφάσεις θα το κάνουμε» δήλωσε ο Tavares.

Ωστόσο η άλλη όψη του νομίσματος είναι ιδιαίτερα θετική καθώς το Brexit μπορεί να ωφελήσει τη Vauxhall καθώς θα είναι ένα από τα τελευταία αληθινά βρετανικά εμπορικά σήματα αυτοκινήτων, τόνισε ο Tavares.

«Η PSA είναι μοναδικά τοποθετημένη στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μην ξεχνάμε ότι η μάρκα Vauxhall είναι ζεστή στις καρδιές των καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου, ίσως έχουμε τις καλύτερες ευκαιρίες να επιβιώσουμε και να κάνουμε καλύτερες δουλειές», ξεκαθάρισε ο CEO του ομίλου PSA κατά τη διάρκεια παρουσίασης των αποτελεσμάτων.

Η Vauxhall άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1903 και ονομάστηκε για το νότιο προάστιο του Λονδίνου από όπου ξεκίνησε. Αγοράστηκε από την GM το 1925.

Όμως τα στοιχεία των πωλήσεων της Vauxhall έχουν μειωθεί από τότε που η PSA αγόρασε την Opel καθώς το 2018 πούλησε 163.614 οχήματα από 224.070 το 2017. Μια δεκαετία νωρίτερα το 2007 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 376.339 μονάδες.

Παρά την πτώση των πωλήσεων η κερδοφορία ήταν καλύτερη!

The post Tavares: Η Vauxhall θα μπορούσε να είναι ο «μοναδικός επιζών» από το Brexit appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα