Renault Talisman S-Edition: Οικογενειακό είναι το μάτι σου…

14:52 8/3/2018 - Πηγή: NewsAuto

Η Renault επέκτεινε τελικά τη σειρά Talisman με μια πιο σπορ εκδοχή για να απαντήσει στα Skoda Superb SportLine και Ford Mondeo ST Line στην ευρωπαϊκή αγορά του γνωστού μας D-segment. Το Talisman S-Edition έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στη Γενεύη, όπου υιοθετεί ένα καινούργιο κινητήρα turbo-βενζίνης των 1,8 λίτρων.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Είναι

η ίδια μονάδα που λειτουργεί κάτω από το καπό των Megane RS και Alpine A110, αλλά σε αυτή την εφαρμογή αποδίδει 225 ίππους και 300 Nm ροπής. Συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, το οποίο στέλνει τη δύναμη στους εμπρός τροχούς. Η Renault δεν παρέχει αριθμούς επιτάχυνσης και μέγιστης ταχύτητας, αλλά ισχυρίζεται ότι το “μοτέρ παρέχει βελτιωμένη απόλαυση οδήγησης”.

Εκτός από τον νέο 1.8 turbo κινητήρα, το Talisman S-Edition έρχεται με το σύστημα τετραδιεύθυνσης 4Control της Renault όπως επίσης και το ηλεκτρονικό σύστημα στη ρύθμιση της ενεργητικής ανάρτησης. Και τα δύο περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό και παρέχουν “ιδανική οδική συμπεριφορά”. Επίσης, ο κατάλογος εξοπλισμού είναι πλήρης με έξυπνους προβολείς, ζάντες 19 ιντσών, σκούρα πίσω παράθυρα, σήματα S-Edition και μαύρα καπάκια στους καθρέπτες, μεταξύ πολλών άλλων.

Στο εσωτερικό της καμπίνας, η σπορ ατμόσφαιρα συνεχίζεται με μαύρο δέρμα και κόκκινες ραφές στα καθίσματα και στο ταμπλό, γκρίζες και κόκκινες μοκέτες με κεντημένο μοτίβο S-Edition, αλουμινένια σπορ πεντάλ αλουμινίου και πολλά άλλα στοιχεία επίσης από αλουμίνιο. “Με την έκδοση S, το Talisman προσθέτει την αθλητική αφή που περίμεναν οι πελάτες μας στην κατηγορία“, σχολιάζει η Sandra Gomez, υπεύθυνη προιόντος στη γαλλική εταιρεία. “Ο νέος κινητήρας των 225 ίππων και 1,8 λίτρων συνδυάζει την ισχύ με τη φινέτσα για ακόμα μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση“.

Το νέο Talisman S-Edition θα διατεθεί προς πώληση σε ολόκληρη την Ευρώπη από τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους. Ανάλογα με την αγορά, θα είναι διαθέσιμο και με άλλους κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα