Quartararo αντί Rossi στη Yamaha το 2021!

Τέλος εποχής σε ότι έχει να κάνει με τη συνεργασία του Valentino Rossi με την εργοστασιακή ομάδα της Yamaha. Ενδεχομένως και σχετικά με την καριέρα του στο MotoGP!

Λίγο μετά την ανακοίνωση της επέκτασης της συνεργασίας ιαπωνικής ομάδας με τον Maverick Vinales για τις σεζόν 2021 και 2022, ήρθε η «βόμβα» που θέλει teammate του Ισπανού τον Fabio Quartararo!

Τι σημαίνει

αυτό για τον «Γιατρό»; Όπως ανακοινώθηκε, συμφώνησαν με τη Yamaha να πάρουν λίγο χρόνο, μέχρι τα μισά της σεζόν του 2020, για να αποφασιστούν τα μελλοντικά πλάνα του σπουδαίου αναβάτη. Εφόσον μετά τους πρώτους 7-8 αγώνες της σεζόν ο Ιταλός κρίνει πως παραμένει ανταγωνιστικός, η Yamaha του υποσχέθηκε μία YZR-M1 με εργοστασιακή υποστήριξη!

Πάντως ο 40χρονος Θρύλος των δύο τροχών, ξεκινά κανονικά τη φετινή σεζόν που θα είναι η 25η στο παγκόσμιο πρωτάθλημα μοτοσυκλέτας, 21η στην κορυφαία του κατηγορία και 15η με τη Yamaha.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, πως όπως επιβεβαιώσει ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha Racing, Lin Jarvis, ακόμα κι αν ο Rossi αποφασίσει να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, η συνεργασία τους θα συνεχιστεί. Τόσο με ρόλο πρεσβευτή της μάρκας όσο και μέσω του Yamaha VR46 Master Camp και τις ακαδημίες της.

Τη θέση του Rossi για τις σεζόν 2021 και 2022 θα πάρει ο Fabio Quartararo. O 20χρονος Γάλλος έκανε πέρυσι εντυπωσιακό ντεμπούτο με τη Petronas Yamaha Sepang Racing Team, ανεβαίνοντας επτά φορές στο βάθρο. Αποτελέσματα που τον έφεραν στην πέμπτη θέση της τελικής βαθμολογίας, πρώτο αναβάτη ιδιωτικής ομάδας αλλά τον έχρισαν και πρωτοεμφανιζόμενο της χρονιάς.

Φέτος θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην ίδια ομάδα αλλά με εργοστασιακών προδιαγραφών μοτοσυκλέτα.

The post Quartararo αντί Rossi στη Yamaha το 2021! appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα