Porsche 911 GT2 RS MR: Σπάζοντας το ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ

Η μάχη για τον ταχύτερο γύρο στην διάσημη πίστα του Ρινγκ καλά κρατεί, με την Porsche τώρα να δημοσιοποιεί ότι μία ειδικά ρυθμισμένη από την αγωνιστική ομάδα Manthey Racing 911 GT2 RS κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ που κατείχε η Lamborghini Aventador SVJ.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Η προσπάθεια της γερμανικής φίρμας για να βρεθεί και πάλι στην κορυφή της λίστας με τα ταχύτερα μοντέλα παραγωγής, ήταν επιτυχής. Παρά την τοποθέτηση νέων αεροδυναμικών βοηθημάτων,

καθώς και της εκ νέου ρύθμισης της ανάρτησης από τους μηχανικούς της ομάδας, η Porsche 911 GT2 RS MR θεωρείται ως street legal μοντέλο. Με οδηγό τον Lars Kern, το συγκεκριμένο μοντέλο κατόρθωσε να διανύσει τα 20,8 km της διαδρομής σε χρόνο 6:40.33,όντας ταχύτερη, εκτός από την Aventador, το ηλεκτροκίνητο NextEV NIO EP9 και την McLaren P1 LM.

Να σημειώσουμε ότι η ομάδα Manthey Racing έχει σημειώσει αρκετές επιτυχίες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), στην κατηγορία GTE, με τις αγωνιστικές εκδόσεις 911 RSR, με σημαντικότερη αυτή της κατάκτησης της νίκης στις 24 Ώρες του Λε Μαν. Να σημειώσουμε ότι η 911 GT2 RS έχει χαρακτηριστεί ως η ισχυρότερη και γρηγορότερη έκδοση της 911 που έχει κατασκευάσει ποτέ η μάρκα από τη Στουτγάρδη. Τροφοδοτείται από μία αναβαθμισμένη εκδοχή του εξακύλινδρου 3,8 biturbo κινητήρα, με την απόδοση να φθάνει τους 700 ίππους και τα 76,4 kgm ροπής. Σε συνδυασμό με το αυτόματο κιβώτιο PDK επτά σχέσεων, οι επιδόσεις είναι εντυπωσιακές: 0-100 km/h σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα, 0-200 km/h σε 8,3”, τελική ταχύτητα 340 km/h.

Keywords
Τυχαία Θέματα