Nissan Navara Dark Sky Concept: Ένα αστεροσκοπείο σε τροχούς (vid)

Η Nissan παρουσίασε στην Έκθεση Επαγγελματικών Οχημάτων στο Ανόβερο, μία πρωτότυπη έκδοση του άκρως επιτυχημένου Navara, η οποία προορίζεται για τους εκκολαπτόμενους αστρονόμους και παθιασμένους με το Διάστημα οδηγούς.

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Το Navara Dark Sky Concept έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) και προσφέρει στον κάτοχό του την ευκαιρία να μπορεί να μεταβαίνει σε περιοχές όπου η φωτορύπανση του ουρανού είναι περιορισμένη (Dark Sky). Εντοπίζοντας

τις συγκεκριμένες περιοχές, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να παρατηρήσει τα αστέρια χάρη στο εξαιρετικά υψηλής απόδοσης τηλεσκόπιο της PlaneWave, που είναι τοποθετημένο σε ένα ειδικά διαμορφωμένο τρέιλερ που ενσωματώνει ένα ειδικό κλιματιστικό, επιτρέποντας στο τηλεσκόπιο να παραμείνει σταθερό και βαθμονομημένο, στη βέλτιστη θερμοκρασία κατά τη μεταφορά, σε οποιαδήποτε θέση.

Επίσης, το Navara Dark Sky Concept είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία υποστήριξης ProPILOT, σε αναβαθμισμένη εκδοχή, που μπορεί να μεταφέρει το ρυμουλκούμενο όχημα με ασφάλεια σε εκτός δρόμου διαδρομές.

Εξωτερικά, το πρωτότυπο είναι βαμμένο με διάφορα διαπλανητικά σχέδια, ενώ έχουν τοποθετηθεί επίσης μπάρα οροφής με τα απαραίτητα LED φώτα, αλλά και νέοι μεγαλύτεροι τροχοί με ελαστικά «εκτός δρόμου». Κάτω από τα καπό το συγκεκριμένο Navara διαθέτει έναν twin-turbo πετρελαιοκινητήρα 2,3 lt, ο οποίος αποδίδει 190 ίππους και ροπή 45,9 kgm.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα