MotoGP: Νέα επέμβαση στο χέρι του Marquez

09:47 5/8/2020 - Πηγή: NewsAuto

Κακά τα νέα για τους υποστηρικτές του Marc Marquez καθώς όπως ανακοινώθηκε από τη Repsol Honda, χρειάστηκε να υποβληθεί σε νέα χειρουργική επέμβαση.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής τραυματίστηκε στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP, που έλαβε χώρα στην

πίστα της Χερέθ ντε Λα Φροντέρα.

Δύο ημέρες μετά πέρασε την πόρτα του χειρουργείου καθώς είχε σπάσει το βραχιόνιο οστό στο δεξί του χέρι. Ωστόσο, κόντρα σε κάθε λογική, προσπάθησε να λάβει μέρος στη δράση του δεύτερου αγώνα της σεζόν που έγινε στην ίδια πίστα, λίγα 24ωρα μετά.

Τελικά ο Ισπανός αποσύρθηκε πριν τις κατατακτήριες δοκιμές αλλά φαίνεται πως αυτή η υπέρ-προσπάθεια μάλλον είχε ανάποδα αποτελέσματα αφού η λάμα τιτανίου που τοποθετήθηκε στο χέρι του, υπέστη ζημιά λόγω συσσωρευμένης πίεσης.

Έτσι ο Marquez υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση, κατά την οποία ο Dr Xavier Mir και η ομάδα του στο νοσοκομείο Universitari Dexeus αντικατέστησαν τη λάμα. Παρότι όλα πήγαν καλά, ακόμα δεν είναι σαφές το ακριβές διάστημα αποθεραπείας.

Το σίγουρο είναι πως ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda θα απουσιάσει από τον τρίτο αγώνα της σεζόν, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 9 Αυγούστου, στην πίστα του Μπρνο στην Τσεχία.

Δεδομένου πως είναι ήδη 50 πόντους πίσω από τον Fabio Quartararo ενώ δεν αποκλείεται να είναι απών και από τον τέταρτο εκ των 14 γύρων που αναμένεται να έχει η φετινή σεζόν, η υπεράσπιση του θρόνου φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη.

Τη θέση του Marquez στην Τσεχία θα πάρει ο Stefan Bradl. O Γερμανός αναμένεται να παραμείνει στη σέλα της αγωνιστικής Honda RC213V αν ο Marquez δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί στα δύο MotoGP του Red Bull Ring, στις 16 και 23 Αυγούστου.

O Bradl στο περυσινό MotoGP του Red Bull Ring όπου χρειάστηκε να αναλάβει ξανά δράση, αντικαθιστώντας τότε τον τραυματία Jorge Lorenzo

Διαβάστε επίσης:
H McLaren αναβίωσε μία θρυλική συνεργασία (video)

MotoGP: Τρεις νέες ματαιώσεις αγώνων λόγω Covid-19, μία προσθήκη

DTM: Τα video highlights της πρεμιέρας!

The post MotoGP: Νέα επέμβαση στο χέρι του Marquez appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα