MotoGP Ισπανίας, Χερέθ: Θρίαμβος Quartararo, ατύχημα για Marquez (vid)

Την παρθενική νίκη του στην κορυφαία αγωνιστική κατηγορία των δύο τροχών, πανηγύρισε ο Fabio Quartararo.

Ο 21χρονος Γάλλος που 24 ώρες νωρίτερα είχε κατακτήσει στην πίστα της Χερέθ την pole position για τον πρώτο αγώνα του 2020, ανέκαμψε μετά από την κακή του εκκίνηση και είδε πρώτος την καρό σημαία. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη και για τη Yamaha Petronas SRT!

Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Maverick Vinales και Andrea Dovizioso με τις εργοστασιακές Yamaha και Ducati

αντίστοιχα, ενώ ο Marc Marquez είχε μία άσχημη πτώση. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα ο Vinales πετάχτηκε πρώτος, με τον pole man Quartararo να χάνει μία θέση και από τον παγκόσμιο πρωταθλητή Marquez. Και σα να μην έφτανε αυτό για τον Γάλλο, πριν συμπληρωθούν δύο γύροι είχε υποχωρήσει στην πέμπτη θέση.

Στον τρίτο γύρο ο Marquez επιτέθηκε επιτυχώς στον Vinales αλλά ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha συνέχισε να πιέζει, ωθώντας τον ομόλογό του στη Honda σε ένα λάθος στη στροφή 4 δύο περάσματα μετά.

Trouble for @mvkoficial12! @FabioQ20 hits the front! #SpanishGP pic.twitter.com/BrJvbZT02a

MotoGP (@MotoGP) July 19, 2020

Ο Marquez κατάφερε να κρατηθεί όρθιος αλλά η βόλτα στην αμμοπαγίδα τον έριξε τελευταίο. Έτσι ο Vinales πήρε πάλι τα ηνία, με τους Jack Miller, Quartararo και Francesco Bagnaia να ακολουθούν.

Στον γύρο 7 (από τους 25) ο Quartararo κατάφερε να ανέβει πάλι δεύτερος και να πιέζει για την πρωτοπορία, την ώρα που η αντεπίθεση του Marquez τον είχε φέρει δωδέκατο.

Ακολούθησαν δύο λάθη από τον Vinales, ένα στο γύρο 9 που του κόστισε απλά σε χρόνο και ένα στο γύρο 10, όπου έχασε δύο θέσεις μαζεμένες από τους Quartararo και Miller!

Την ίδια ώρα, ο M. Marquez συνέχιζε την ανάκαμψη, περνώντας την εργοστασιακή Ducati του Danilo Petrucci, μπήκε στη δεκάδα!

Στο γύρο 18 κι ενώ στην κορυφή δεν είχαμε αλλαγές, ο Marquez είχε ανέβει στην πέμπτη θέση, την ώρα που ο Valentino Rossi με την εργοστασιακή Yamaha, εγκατέλειπε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

@ValeYellow46 pulls out of the race on Lap 19!#SpanishGP pic.twitter.com/1XgOUwqUUm

MotoGP (@MotoGP) July 19, 2020

Μπαίνοντας στον γύρο 20 ο Marquez πέρασε και τον μεγάλο του αντίπαλο τα τελευταία χρόνια, τον Andrea Dovizioso με την εργοστασιακή Ducati κι άρχισε να φλερτάρει με το βάθρο, έχοντας πλέον μπροστά του τον Miller που είχε χάσει τη θέση του από τον Vinales.

Ακολούθησε εντυπωσιακή μάχη Marquez-Miller, άλλαξαν μερικές φορές θέσεις αλλά ήταν ο Ισπανός αυτός που επικράτησε, συνεχίζοντας την επική του ανάκαμψη. Όμως αυτή ολοκληρώθηκε άδοξα, καθώς είχε μία πολύ άσχημη πτώση – ξανά στη στροφή 4.

SAME CORNER! @marcmarquez93 crashes at Turn 4! He’s up on his feet but out of the race! #SpanishGP pic.twitter.com/ksHdPcfpMO

MotoGP (@MotoGP) July 19, 2020

Ο Ισπανός αποχώρησε από το σημείο του ατυχήματος με φορείο, με κολάρο στο λαιμό και το δεξί χέρι, όπως αποδείχθηκε, σπασμένο.

Δεν είχαμε άλλα απρόοπτα στο φινάλε, ο Quartararo πανηγύρισε τη νίκη για την Yamaha Petronas SRT, με δεύτερο τον Vinales και τον Dovizioso να συμπληρώνει το βάθρο!

The reaction says it all!!!

Congratulations @FabioQ20! #SpanishGP pic.twitter.com/BUIzBEhnXT

MotoGP (@MotoGP) July 19, 2020

The first of many!!!

Enjoy the moment @FabioQ20! #SpanishGP pic.twitter.com/5U3scLqNfP

MotoGP (@MotoGP) July 19, 2020

Αναλυτικά η κατάταξη:

Διαβάστε επίσης:
MotoGP: Στη Honda o Pol Espargaro

Ματαιώθηκε το MotoGP του Τέξας

MotoGP: Στην KTM o Petrucci

The post MotoGP Ισπανίας, Χερέθ: Θρίαμβος Quartararo, ατύχημα για Marquez (vid) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα