MotoGP Άσσεν: Επιστροφή Rossi στις νίκες!

Μία σπουδαία νίκη που τον βάζει για τα καλά στη διεκδίκηση του φετινού τίτλου αλλά του χάρισε και ένα σπουδαίο ρεκόρ, πανηγύρισε στο MotoGP του Άσσεν της Ολλανδίας ο σπουδαίος Valentino Rossi.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/PanosSeitanidis, [email protected])

Ο εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha πανηγύρισε μετά από ένα και πλέον χρόνο και πλέον το χρονικό εύρος των επιτυχιών του

στις κατηγορίες του παγκοσμίου πρωταθλήματος της μοτοσυκλέτας ορίζεται στα 20 χρόνια και 313 ημέρες! Από τα 18 έως τα 38 του, ο «Γιατρός» συγκλονίζει με τις επιδόσεις και τις εμφανίσεις του και αυτός ο αγώνες δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Στα αρχικά στάδια του αγώνα Rossi ακολουθούσε τον Marc Marquez με την εργοστασιακή Yamaha, την ώρα που ο pole man Johann Zarco οδηγούσε την κούρσα. Αρχικά ο Ιταλός πέρασε τον Ισπανό στον 11ο εκ των 26 γύρων και μετά έβαλε στο στόχαστρο τον Γάλλο τον οποίο και πέρασε στο αμέσως επόμενο πέρασμα.

Ο αναβάτης της Yamaha Tech3 προσπάθησε να απαντήσει αλλά η μεταξύ τους επαφή τον έριξε τρίτο. Σύντομα έχασε μία θέση και από τον Danilo Petrucci της Pramac Ducati που ακολουθούσε εντυπωσιακό ρυθμό και δεν άργησε να περάσει και τη Honda του παγκόσμιου πρωταθλητή.

Δέκα γύρους πριν το τέλος άρχισε να ψιχαλίζει αλλά η βροχή δεν δυνάμωσε και το ρίσκο του Zarco να αλλάξει μοτοσυκλέτα δεν βγήκε. Αντίθετα εμφανίστηκε νέος… παίκτης στην κορυφή κι αυτός ήταν ο Andrea Dovizioso που «προσπέρασε» Petrucci και Marquez, βάζοντας πλώρη για τον Rossi. Αυτή η τετράδα έδωσε συγκλονιστική μάχη για μερικούς γύρους, αλλάζοντας συχνά θέσεις.

Ο Petrucci πήρε για λίγο τα ηνία αλλά ο Rossi ανέκτησε την πρωτοπορία προσπερνώντας τον συμπατριώτη του στο τελευταίο chicane της πίστας, τρεις γύρους πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Οι δυο τους ξέφυγαν, έδιναν το δικό τους αγώνα και τελικά ήταν ο Valentino αυτός που πανηγύρισε, με την ελάχιστη διαφορά των 63 χιλιοστών του δευτερολέπτου.

Ο Marquez συμπλήρωσε το βάθρο αντιστεκόμενος στον Cal Crutchlow που είχε δαιμονισμένο ρυθμό στους τελευταίους γύρους με την LCR Honda, ενώ την πεντάδα συμπλήρωσε ο Dovizioso με την εργοστασιακή Ducati, περνώντας παράλληλα και στην κορυφή της βαθμολογίας!

Από την εξίσωση τέθηκε νωρίς εκτός ο Maverick Vinales που είχε πτώση στα μισά του αγώνα, ενώ από την ενδέκατη θέση που εκκίνησε, είχε ανέβει πέμπτος.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1Valentino RossiYamaha41m41.149s2Danilo PetrucciPramac Ducati0.063s3Marc MarquezHonda5.201s4Cal CrutchlowLCR Honda5.243s5Andrea DoviziosoDucati5.327s6Jack MillerMVDS Honda23.390s7Karel AbrahamAspar Ducati36.982s8Loris BazAvintia Ducati37.058s9Andrea IannoneSuzuki37.166s10Aleix EspargaroAprilia1m01.929s11Pol EspargaroKTM1m09.384s12Tito RabatMVDS Honda1m10.121s13Dani PedrosaHonda1m10.344s14Johann ZarcoTech3 Yamaha1m35.655s15Jorge LorenzoDucati+ 1 γύρο16Hector BarberaAvintia Ducati+ 1 γύρο17Alex RinsSuzuki+ 1 γύρο–Scott ReddingPramac DucatiΕγκατέλειψε–Alvaro BautistaAspar DucatiΕγκατέλειψε–Bradley SmithKTMΕγκατέλειψε–Maverick VinalesYamahaΕγκατέλειψε–Jonas FolgerTech3 YamahaΕγκατέλειψε–Sam LowesApriliaΕγκατέλειψε
Keywords
Τυχαία Θέματα