Mitsubishi MI-Tech PHEV SUV: Ηλεκτρικό όχημα με στροβιλοκινητήρα

Η Mitsubishi έδωσε στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το ποια οχήματα θα παρουσιάσει Tokyo Motor Show (24 Οκτωβρίου-4 Νοεμβρίου). Δύο ξεχωρίζουν και είναι τα: Mitsubishi MI-Tech Concept και Mitsubishi Super

K-Wagon Concept.

Έχουμε ήδη δει μια ενδιαφέρουσα εικόνα teaser του MI-Tech Concept (μικρό ηλεκτροκίνητο SUV) και τώρα ήρθε η ώρα για μία πολύ πιο αποκαλυπτική. Η φωτογραφία δείχνει το όχημα από το πλάι, αποκαλύπτοντας τη σιλουέτα ενός διθέσιου, ψηλού οχήματος και δυο καθισμάτων, που διαθέτει δύο αεροδυναμικά καλύμματα πίσω από την καμπίνα των επιβατών.

Η εμφανής έλλειψη θυρών, ένα καπό με μικρό θόλο και οι τονισμένες αψίδες των τροχών που μοιάζουν να είναι φτιαγμένες από ίνες άνθρακα είναι επίσης ορατές. Τα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ακολουθούν την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Mitsubishi και ο πίνακας οργάνων υιοθετεί μια μινιμαλιστική εμφάνιση.

Χαρακτηρισμένο ως «ένα ηλεκτρικό SUV που προσφέρει απαράμιλλη απόλαυση οδήγησης και εμπιστοσύνη σε όλα τα εδάφη», το MI-Tech Concept έχει ένα νέο ελαφρύτερο υβριδικό σύστημα, τετρακίνηση μέσω τεσσάρων ηλεκτρικών κινητήρων, καθώς και προηγμένη υποστήριξη οδηγού και συστήματα ενεργητικής ασφάλειας.Είναι ενδιαφέρον το σύστημα PHEV (Plug in Hybrid Electric Vehicle) διαθέτει μια γεννήτρια αεριοστροβίλων αντί για έναν παραδοσιακό βενζινοκινητήρα. Έτσι εξηγούνται οι τέσσερις στρογγυλοί ανεμιστήρες πίσω από το θάλαμο επιβατών.Το σύστημα μετάδοσης κίνησης 4WD ονομάζεται επίσημα «Quad Motor Dual Motor AYC» (όπου το AYC αντιπροσωπεύει το Active Yaw Control) και διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες σε κάθε άξονα, επιτρέποντας αυξημένες δυνατότητες ελιγμών στο δρόμο και έξω από αυτόν.

Τέλος, το MI-Tech Concept είναι γεμάτο με τεχνολογία, υιοθετώντας μια διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (HMI) που προβάλλει πληροφορίες που συλλέγονται από την προηγμένη τεχνολογία οπτικής ανίχνευσης πάνω στο παρμπρίζ. Για λόγους ασφαλείας, διαθέτει σύστημα υποβοήθησης οδηγού MI-Pilot που ειδοποιεί σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης. Επιπλέον, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει τις συγκρούσεις ή να μετριάσει τις ζημιές από τη σύγκρουση.

Εκτός από το MI-Tech Concept, ο χώρος της Mitsubishi στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο του 2019 θα έχει μία ακόμη παγκόσμια πρεμιέρα: Το Super-K-Wagon Concept. Πρόκειται ένα αυτοκίνητο «kei» (τα οχήματα πόλης των Ιαπώνων) επόμενης γενιάς. Το Concept χαρακτηρίζεται από SUV σχεδιασμό, ευρύχωρο εσωτερικό και την τεχνολογία υποστήριξης οδηγού MI-Pilot.

Άλλα εκθέματα που θα παρουσιαστούν στο Τόκιο περιλαμβάνουν το Mitsubishi Engelberg Tourer (πρεμιέρα για την Ιαπωνία), το Delica D: 5 minivan (L300 van στην Ευρώπη) και το eK Cross kei.

The post Mitsubishi MI-Tech PHEV SUV: Ηλεκτρικό όχημα με στροβιλοκινητήρα appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα