Mercedes-Benz A-Class Sedan: Επαναστατική αίσθηση και εμφάνιση

Η οικογένεια των compact αυτοκινήτων της Mercedes-Benz συνεχίζει να μεγαλώνει και η A-Class Sedan κυκλοφορεί ήδη στους Ελληνικούς δρόμους!

Το τετράθυρο saloon έχει μεταξόνιο 2729 χιλιοστών και τις αναλογίες ενός δυναμικού και, ταυτόχρονα, compact σεντάν με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω. Βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας της όσον αφορά στο ύψος της οροφής στο χώρο πίσω επιβατών. Επιπλέον, το μοντέλο saloon έχει όλες τις γνωστές αρετές της A-Class Hatchback.

Σε

αυτές περιλαμβάνονται οι μοντέρνοι, αποδοτικοί κινητήρες, το υψηλό επίπεδο ασφάλειας χάρη στα υπερσύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, με λειτουργίες από την S-Class, και το σύστημα infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience με δυνατότητα εκμάθησης και διαισθητικό χειρισμό.

Εξαιρετικά αεροδυναμική
Η A-Class Sedan εκμεταλλεύεται τις ιδανικές συνθήκες που της προσφέρει το μακρύ πίσω μέρος και καταφέρνει να «κερδίσει» ακόμα και τις ήδη υποδειγματιές επιδόσεις της A-Class hatchback (τιμή cw 0,25). Θέτοντας το οροσημο στην κατηγορία της, με τιμή Cd = 0.22 αυτή η νέα λιμουζίνα έρχεται ισόπαλη με το παγκόσμιο ρεκόρ της CLA Coupé. Εξαιτίας του εμπρός της μέρους, επιφάνειας 2,19 m², που είναι μικρότερο από αυτό της CLA, η  A-Class Sedan διαθέτει τη χαμηλότερη αεροδυναμική αντίσταση από όλα τα αυτοκίνητα παραγωγής παγκοσμίως.

Πλήρως εξοπλισμένη
Ήδη από τη βασική της έκδοση, η A-Class Sedan είναι πλουσια εξοπλισμένη. Στα κύρια χαρακτηριστικά της περιλαμβάνεται το σύστημα  infotainment MBUX – Mercedes-Benz User Experience, με οθόνη αφής καθώς και συστήματα υποβοήθησης οδήγησης τελευταίας γενιάς όπως το Active Brake Assist και το Active Lane Keeping Assist. Επιπρόσθετα, η A-Class Sedan μπορεί να διαμορφωθεί με τις γραμμές εξοπλισμού Style, Progressive & AMG Line, το πακέτο “Night” καθώς και πλήθος άλλων χαρακτηριστικών από τον  προαιρετικό εξοπλισμό.

Σπορ και σύγχρονη σχεδίαση
Η A-Class Sedan έχει τις αναλογίες ενός δυναμικού και compact σεντάν με κοντό εμπρόσθιο τμήμα και πίσω προεξοχές, ενώ το εσωτερικό της νέας A-Class έχει επαναπροσδιοριστεί με έμφαση στην avant-garde εμφάνιση. Η Mercedes-Benz έχει αποκτήσει μια εντελώς νέα προσέγγιση, διαμορφώνοντας πιο επαναστατικά την compact κατηγορία από το εσωτερικό της, με μια πρωτόγνωρη αίσθηση ευρυχωρίας. Η μοναδική εσωτερική αρχιτεκτονική είναι σχεδιασμένη με έμφαση στον πρωτοποριακό σχεδιασμό του ταμπλό.

Πιο ασφαλής από ποτέ
Άλλο ένα παράδειγμα μεταφοράς τεχνολογίας από την πολυτελή κατηγορία είναι οι προαιρετικά διαθέσιμοι προβολείς MULTIBEAM LED. Επιτρέπουν ταχύτατη και απολύτως ακριβή, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη προσαρμογή των προβολέων στην τρέχουσα κατάσταση κυκλοφορίας. Μέσα σε κάθε προβολέα υπάρχουν 18 λυχνίες LED που ενεργοποιούνται ξεχωριστά. Το χρώμα φωτισμού των LED, που μοιάζει με το φως ημέρας, δεν κουράζει τα μάτια και ευνοεί τη συγκέντρωση. Άλλο ένα προαιρετικό στοιχείο εξοπλισμού είναι οι προβολείς LED High Performance που προσφέρουν ευρύτερη κατανομή του φωτός σε σύγκριση με τους συνηθισμένους προβολείς αλογόνου, χρώμα φωτισμού παρόμοιο με της ημέρας και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η A-Class εξοπλίζεται με τα τα πλέον σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, τα οποία παρέχουν συνεργατική υποστήριξη στον οδηγό. Έτσι, αποκτά το υψηλότερο επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας στην κατηγορία της με λειτουργίες δανεισμένες από την S-Class. Για πρώτη φορά, η A-Class έχει τη δυνατότητα να οδηγεί ημί-αυτόνομα σε ορισμένες οδηγικές συνθήκες. Η ενεργή υποβοήθηση απόστασης DISTRONIC και η ενεργή υποβοήθηση διεύθυνσης υποστηρίζουν ακόμη πρακτικότερα πλέον τον οδηγό να τηρεί ασφαλή απόσταση και να διευθύνει το αυτοκίνητο, ενώ η ταχύτητα οδήγησης προσαρμόζεται αυτόματα στις στροφές, στις διασταυρώσεις και τους κυκλικούς κόμβους.

Το πακέτο υποβοήθησης οδήγησης περιλαμβάνει τα εξής συστήματα: ενεργό σύστημα υποβοήθησης απόστασης DISTRONIC με προσαρμογή ταχύτητας βάσει διαδρομής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης διεύθυνσης με ενεργή υποβοήθηση αλλαγής λωρίδας και ενεργή υποβοήθηση ακινητοποίησης έκτακτης ανάγκης, ενεργό σύστημα υποβοήθησης τήρησης ορίων ταχύτητας, ενεργή υποβοήθηση πέδησης με λειτουργία διασταύρωσης, υποβοήθηση ελιγμών αποφυγής, ενεργό σύστημα υποβοήθησης νεκρής γωνίας ορατότητας και PRE-SAFE PLUS. Το σύστημα PRE-SAFE PLUS μπορεί να ανιχνεύσει μια επικείμενη οπίσθια σύγκρουση. Εάν η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη, το σύστημα μπορεί να «κλειδώνει» τα φρένα του σταματημένου αυτοκινήτου πριν το συμβάν, ώστε να μην μετακινηθεί το αυτοκίνητο προς τα εμπρός λόγω της πρόσκρουσης. Με τον τρόπο αυτό, μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τραυματισμού μειώνοντας το απότομο τράνταγμα προς τα εμπρός που προκαλείται από τη σύγκρουση.

Επιπρόσθετα, το σύστημα PRE‑SAFE αξιοποιεί το χρόνο πριν από επικείμενο ατύχημα. Λαμβάνονται πολυάριθμα μέτρα, τα οποία μπορούν να μειώνουν τα φορτία που ασκούνται στους επιβάτες. Ένα από αυτά είναι το καινοτόμο σύστημα Ήχου PRE-SAFE, το οποίο προετοιμάζει την ανθρώπινη ακοή για τον ξαφνικό θόρυβο σύγκρουσης όταν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος. Μόλις ανιχνευθεί κίνδυνος σύγκρουσης, το σύστημα εκπέμπει έναν σύντομο σφοδρό θόρυβο, ο οποίος ενεργοποιεί έναν μικρό μυ του αυτιού. Ο μυς συσπάται αντανακλαστικά μόλις ακούγεται δυνατός θόρυβος, προστατεύοντας έτσι την ακοή.

Η προαιρετική οθόνη head-up προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ, ώστε να αποσπάται λιγότερο η προσοχή του οδηγού από την κυκλοφορία στο δρόμο. Επίσης, προκαλείται λιγότερη κούραση των ματιών, καθώς δεν χρειάζεται να αλλάζουν διαρκώς την εστίαση μεταξύ κοντινής και μακρινής όρασης.

MBUX – Mercedes-Benz User Experience: Συνομιλία με το αυτοκίνητο
Το ολοκαίνουριο σύστημα πολυμέσων MBUX – Mercedes-Benz User Experience – υποδέχεται μία νέα εποχή συνδεσιμότητας Mercedes me. Μοναδικό χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι η ικανότητά του να μαθαίνει χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη. Το MBUX μπορεί να εξατομικεύεται και να προσαρμόζεται στο χρήστη, δημιουργώντας έτσι μία συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα στο όχημα, στον οδηγό και τους επιβάτες. Το πακέτο βασικού εξοπλισμού περιλαμβάνει δύο οθόνες 7 ιντσών για τον πίνακα οργάνων και την οθόνη πολυμέσων με λειτουργία αφής, σπορ τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών με πλήκτρα ελέγχου αφής αριστερά και δεξιά, θύρες USB (Type C), σύνδεση Bluetooth για τηλεφωνία και πηγές ήχου, σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας και touchpad.

Στο Premium πακέτο πλοήγησης περιλαμβάνονται: Οθόνη – Πίνακας οργάνων 10,25 ιντσών, οθόνη πολυμέσων 10,25 ιντσών, διευρυμένες λειτουργίες MBUX, πλοήγηση, προεγκατάσταση για Live Traffic Information, touchpad και σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας.

Η λειτουργία MBUX Augmented Reality για την πλοήγηση είναι εντελώς νέα και προσφέρει βελτιωμένη προβολή των χαρτών με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Η εικόνα βίντεο του περιβάλλοντα χώρου που λαμβάνεται με τη βοήθεια της μπροστινής κάμερας επαυξάνεται με χρήσιμες πληροφορίες πλοήγησης, για παράδειγμα, τοποθετούνται αυτόματα βέλη ή οι αριθμοί των σπιτιών πάνω στην εικόνα της οθόνης αφής πολυμέσων.

Η συλλογή εφαρμογών Mercedes me μπορεί να τοποθετηθεί ως εικονίδιο στην οθόνη, με τρόπο φιλικό προς το χρήστη, και να τακτοποιηθεί ελεύθερα στην αρχική σελίδα, όπως όλες οι υπόλοιπες βασικές εφαρμογές. Επιπλέον, οι επιμέρους υπηρεσίες Mercedes me connect ομαδοποιούνται σε πακέτα εξοπλισμού.

Η απόλυτη εμπειρία ήχου οφείλεται στο ηχοσύστημα surround Burmester. Τα υψηλής απόδοσης ηχεία παράγουν κορυφαίο ήχο surround. Μπορεί να βελτιστοποιηθεί ανάλογα για τα μπροστινά και πίσω καθίσματα, ώστε η εμπειρία ακρόασης να απογειώνεται.

Ανάρτηση: στιβαρή και άνετη
Υπάρχει μία μεγάλη επιλογή συστημάτων ανάρτησης για την A-Class ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα και τις προτιμήσεις του οδηγού. Η γκάμα των τροχών εκτείνεται από τις 16 έως τις 19 ίντσες. Ο εμπρόσθιος άξονας έχει σχεδιασμό McPherson. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις και τα μοντέλα με τετρακίνηση 4MATIC, προσαρμοζόμενο σύστημα απόσβεσης κραδασμών ή μεγαλύτερους τροχούς είναι εφοδιασμένα με ένα σύνθετο πίσω άξονα τεσσάρων συνδέσμων. Τα υπόλοιπα μοντέλα διαθέτουν έναν οπίσθιο άξονα στρέψης βελτιστοποιημένου βάρους. Τέλος, η γκάμα κινητήρων της A-Class Sedan είναι αποδοτική και ισχυρή ενώ πληροί τις προδιαγραφές του Ευρωπαϊκού κανονισμού Euro 6d TEMP. Διατίθενται έξι διαφορετικοί κινητήρες, δύο εκ των οποίων συνδυάζονται με τετρακίνηση 4MATIC. Κοινώς, υπάρχουν επιλογές για όλες τις ανάγκες και όλα τα γούστα!

The post Mercedes-Benz A-Class Sedan: Επαναστατική αίσθηση και εμφάνιση appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα