Mercedes A250e: Οικονομία και απόδοση

Η Mercedes-Benz A-Class Plug-in Hybrid συνδυάζει τη δυναμική και την αποδοτικότητα ενός ηλεκτροκινητήρα, με την αυτονομία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης. Η συνδυαστική απόδοση είναι 218 ίππων και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm.

Η πρώτη A-Class με τεχνολογία Plug-in Hybrid (οι A250e και A250e Sedan) με μηδενική φορολόγηση για τον εταιρικό χρήστη και πλούσιο εξοπλισμό.

Νέα σχεδίαση και νέα

εποχή. Η μορφή δεν υπακούει στη λειτουργία, αλλά στο συναίσθημα. Έτσι, η σχεδίαση της A-Class ακολουθεί καθαρή σχεδιαστική γραμμή. Οι επιφάνειες είναι ακόμα πιο λιτές. Με αυτόν τον τρόπο, οι λεπτομέρειες γίνονται πιο έντονες και φαίνονται ακόμα πιο εντυπωσιακές.

Στο εσωτερικό, ο χώρος της A-Class αγκαλιάζει τους επιβάτες. Οι μεταβάσεις ανάμεσα στο ταμπλό οργάνων, την κεντρική κονσόλα και τις επενδύσεις των θυρών ακολουθούν ένα ρευστό μοτίβο και διαμορφώνουν την σχεδίαση «wrap around».

Το σχήμα είναι μοναδικό για αυτή την κατηγορία, όπως και η ποικιλία στοιχείων του διάκοσμου αλλά και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, που ρίχνει ιδανικό φως στο εσωτερικό. Το υβριδικό σύστημα δεν έχει επηρεάσει την χωροταξική διαμόρφωση της καμπίνας. Αναλλοίωτος έχει παραμείνει και ο high tech χαρακτήρας που αποπνέει η σχεδίαση, ο ατμοσφαιρικός φωτισμός και φυσικά ο χαρακτηριστικός πίνακας οργάνων. Ο τελευταίος έχει δυνατότητες παραμετροποίησης και δίνει στον οδηγό την ευχέρεια να διαχειριστεί ένα πολύ μεγάλο εύρος πληροφοριών στον τρόπο απεικόνισής τους. Κορυφαία, η έκδοση AMG Line ξεχωρίζει για τις εσωτερικές λεπτομέρειες του πακέτου AMG, τον αυτόματο κλιματισμό, τους προβολείς led, τα σπορ καθίσματα και το διαφορετικό τιμόνι. Ο στάνταρ εξοπλισμός συμπεριλαμβάνει και την δυνατότητα  προκλιματισμού της καμπίνας, μέσω του κλειδιού ή μέσω του Mercedes me.

Επιδόσεις

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο τετρακύλινδρος 1.33 λίτρων βενζινοκινητήρας και ο 75 kW ηλεκτροκινητήρας που προσφέρουν συνδυαστική απόδοση 218 hp και συνολική μέγιστη ροπή 450 Νm. Το κύριο χαρακτηριστικό του ηλεκτροκινητήρα, δηλαδή η μέγιστη ροπή από στάση, κάνει τα compact plug-in hybrid μοντέλα να ανταποκρίνονται άμεσα, όπως απεικονίζεται και στις επιδόσεις τους. Για παράδειγμα, η A 250e κάνει το 0 – 100 km / h σε μόλις 6,6 δευτερόλεπτα.

Το σημαντικότερο είναι πως καταναλώνει μόλις 1,3-1,0 l / 100 km (μικτές συνθήκες) ενώ οι εκπομπές ρύπων (CO2) 30–22 γρμ /χλμ. Με τη αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα, η Plug-In A-Class μπορεί να φτάσει σε τελική ταχύτητα έως 140 χλμ. Μία τιμή, περισσότερο από αρκετή για να κινηθεί με καλές επιδόσεις στον αυτοκινητόδρομο εντός των ορίων ταχύτητας των περισσότερων χωρών χωρίς τη χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο ηλεκτροκινητήρας εξασφαλίζει πρόσθετη ισχύ κατά την επιτάχυνση ή κινεί το αυτοκίνητο στην πόλη πλήρως αυτόνομα έως 74 χιλιόμετρα, ώστε να μπορείτε να διανύετε μεγάλο μέρος των καθημερινών διαδρομών σας άνετα και τοπικά χωρίς εκπομπές.

Φόρτιση

Η εμβέλεια του ηλεκτροκινητήρα υπερβαίνει τα 70 χλμ (WLTP). Η μπαταρία ιόντων λιθίου, με συνολική χωρητικότητα 15,6 kWh μπορεί να φορτιστεί εξωτερικά είτε με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είτε με συνεχές ρεύμα (DC) προαιρετικά. Σε ένα wallbox 7,4 kW (AC), και με το προαιρετικό σύστημα οχήματος εναλλασσόμενου ρεύματος (OBC – On-Board Charger) έως και 7,4 kW, η φόρτιση από 10 έως 100% SoC (State of Charge) διαρκεί περίπου 1 ώρα 45 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ταχυφορτιστή DC έως 24 kW και το προαιρετικό σύστημα οχήματος φόρτισης συνεχούς ρεύματος έως 24 kW, χρειάζονται περίπου 25 λεπτά για να περάσει η μπαταρία από 10 έως 80% SoC.

Τα highlights του μοντέλου

Ήχος προειδοποίησης πεζών σε κίνηση έως 30 km/h με δύο γεννήτριες ήχου (εμπρός/πίσω) για την προστασία των πεζών και των ποδηλατών (εξαιτίας της αθόρυβης λειτουργίας του ηλεκτροκινητήρα). Ο ήχος αλλάζει ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και μπορεί να οριστεί διαφορετικά, ανάλογα με το αν το όχημα επιταχύνει ή επιβραδύνει. Σε ταχύτητες πάνω από 30 km/h το σύστημα απενεργοποιείται εξαιτίας των αεροδυναμικών θορύβων από τον αέρα και τα ελαστικά.Για ένα ευχάριστο κλίμα κατά την επιβίβαση στο αυτοκίνητο, ο οδηγός μπορεί να καθορίσει την ώρα και τη θερμοκρασία εκ των προτέρων, είτε μέσω της εφαρμογής Mercedes me είτε μέσω του συστήματος κλιματισμού. Εάν η καμπίνα επιβατών ψυχθεί ή θερμανθεί κατά τη διάρκεια της φόρτισης του αυτοκινήτου, η απόδοση της μπαταρίας δεν επιβαρύνεται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Η λειτουργία ρύθμισης του κλιματισμού της καμπίνας επιβατών μπορεί να γίνει είτε από το κλειδί του οχήματος, είτε με εκ των προτέρων προγραμματισμό της ώρας αναχώρησης από την οθόνη πολυμέσων είτε από την εφαρμογή Mercedes me.

 Διατίθενται έξι διαφορετικά στιλ οδήγησης που μπορεί να επιλέξει ο οδηγός ανάλογα με τις επιθυμίες του:  Individual, Sport, Comfort, Electric, Battery Level, ECOIndividual: ξεχωριστές επιλογές για το στιλ οδήγησης με επεμβάσεις στο σύστημα διεύθυνσης, τις αναρτήσεις, το ESP®Sport: σπορτιφ στιλ οδήγησης με τη λειτουργία του κινητήρα εσωτερικής καύσης και ενισχυμένη αίσθηση boost.Comfort: ρύθμιση για άνετη και οικονομική οδήγηση. Η επιλογή του κατάλληλου συστήματος οδήγησης (υβριδικού/συμβατικού) γίνεται ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και την απόσταση.Electric: η οδήγηση σε αυτό το στιλ είναι δυνατή μόνο σε ταχύτητες έως 140 km/h. Προσφέρει ρυθμιζόμενη ανάκτηση ενέργειας και προσαρμογή του συστήματος υποβοήθησης διατήρησης απόστασης DISTRONIC. Περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα που έχει θέσει ο οδηγός για τα συστήματα TEMPOMAT, Limiter & Active Distance Assist DISTRONIC στη μέγιστη επιτρεπόμενη ταχύτητα οδήγησης σε ηλεκτρικό στιλ, ενώ η ενεργοποίηση του βενζινοκινητήρα γίνεται με το πάτημα του απτικού πεντάλ γκαζιού (haptic gas pedal) πέρα από το σημείο πίεσης.Battery Level: δίνει προτεραιότητα στη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης της μπαταρίας υψηλής τάσης, π.χ. για αστικές διαδρομές / ζώνες χαμηλών εκπομπών ρύπων. Η επιλογή του ανάλογου στιλ οδήγησης από το υβριδικό σύστημα εξαρτάται από τις συνθήκες οδήγησης και την απόσταση.ECO: προσαρμογή των χαρακτηριστικών κύλισης του οχήματος ανάλογα με την κυκλοφορία, με την πλήρη εκμετάλλευση όλων των έξυπνων υβριδικών λειτουργιών. Η επιλογή του κατάλληλου στιλ οδήγησης από το υβριδικό σύστημα εξαρτάται από τις συνθήκες οδήγησης και την απόσταση.

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή: Mercedes A 250 e με 218 PS

Τα highlights των A250e & A250e Sedan

Mercedes A250e: 218 άλογα στα 1,33 λίτρα

The post Mercedes A250e: Οικονομία και απόδοση appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα