Live από Σεβίλλη: Οδηγούμε το Honda CR-V Hybrid

H νέα γενιά του ιαπωνικού SUV μοντέλου αποκτά για πρώτη φορά υβριδική έκδοση. Ταξιδέψαμε στη Σεβίλλη για να γνωρίσουμε από κοντά το Honda CR-V Hybrid.

Aποστολή στην Ισπανία: Κώστας Φούζας ([email protected])

Η 5η γενιά του CR-V λανσαρίστηκε πρόσφατα στη χώρα μας, προτάσσοντας έναν ολοκληρωμένο και Hi-Tech χαρακτήρα σε όλα τα επίπεδα: Νέο και πιο δυναμικό design, 1.5 lt.

τούρμπο κινητήρας βενζίνης με 173 και 193 ίππους, μεγαλύτερους χώρους, πολλές τεχνολογίες συνδεσιμότητας και πολλά ακόμη στοιχεία.

Πλέον, στην γκάμα του μοντέλου, προστίθεται ακόμη μια έκδοση, υβριδικής τεχνολογίας, με στόχο την περαιτέρω μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων. Το σύστημα Multi Mode Drive technology (i-MMD), όπως το ονομάζει η Honda, συνδυάζει 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν βενζινοκινητήρα κύκλου Atkinson και μια μπαταρία ιόντων λιθίου (η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός ή στους 4 τροχούς). Ο κινητήρας βενζίνης είναι χωρητικότητας 2,0 λίτρων και αποδίδει 145 άλογα, ενώ η ισχύς των ηλεκτροκινητήρων ανέρχεται στα 184 άλογα. Η Honda ανακοινώνει τελική ταχύτητα 180 km/h και επιτάχυνση 0-100 σε 9,2 sec. Παράλληλα, το υβριδικό CR-V έχει μέση εργοστασιακή κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 120 γρ./χλμ. στη 2κίνητη έκδοσή του.

Σε επίπεδο λειτουργίας τα ηλεκτρικά μοτέρ λειτουργούν παράλληλα με τον βενζινοκινητήρα ρίχνοντας την κατανάλωση, ενώ στην λειτουργία EV Drive, το ιαπωνικό μοντέλο μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για απόσταση που μπορεί να φτάσει τα 2 χιλιόμετρα.

Στις τεχνολογικές καινοτομίες του αυτοκινήτου συγκαταλέγεται, επίσης, και η μη υιοθέτηση συμβατικού αυτόματου κιβωτίου. Έτσι, όπως τονίζουν οι άνθρωποι της εταιρείας, μια ηλεκτρική μονάδα υποπολλαπλασιασμού αναλαμβάνει να μεταδώσει την ισχύ έχοντας πρακτικά μια μόνο σχέση. Παράλληλα, από το εσωτερικό του υβριδικού CR-V απουσιάζει ο κλασσικός λεβιές και ο οδηγός έχει στη διάθεσή του buttons.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η τοποθέτηση των έξτρα στοιχείων του υβριδικού συστήματος έχει μειώσει το χώρο αποσκευών στα 497 λίτρα (από 561) και την απόσταση από το έδαφος στα 192 χιλιοστά (από τα 200).

Το υβριδικό Honda CR-V θα βρίσκεται στη χώρα μας στα τέλη Φεβρουαρίου και οι τιμές του δεν είναι ακόμη γνωστές. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, σε δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις, με τον 1.500άρη τούρμπο i-VTEC απόδοσης 173 & 193 ίππων (σε τιμές που ξεκινούν από τα 33.650 ευρώ).

Σήμερα έχουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε το υβριδικό ιαπωνικό SUV στους δρόμους της Σεβίλλης. Μείνετε συντονισμένοι στο Newsauto και θα επανέλθουμε με περισσότερες λεπτομέρειες και οδηγικές εντυπώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα