Litchfield BMW M2: Σαν τις παλιές καλές εποχές…

Η BMW M2 είναι η πιο ευχάριστη και διασκεδαστική «μπέμπα», στο δρόμο. Δεν είναι όμως τέλεια, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Litchfield ενεπλάκη προκειμένου να ενισχύσει τη M2 χωρίς να την απομακρύνει από τα χαρακτηριστικά που την έχουν κάνει σπουδαία, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ ([email protected])

Τα μεγαλύτερα προβλήματα με τη BMW M2 είναι η υπερβολικά δύσκαμπτη οδήγηση και η έλλειψη δράματος. Η Litchfield έθεσε ως στόχο την επίλυση αυτών των ζητημάτων με

μερικές βασικές αναβαθμίσεις, οι οποίες έγιναν σε πολύ συγκεκριμένους τομείς, προκειμένου να καταστεί η M2 το ιδανικό αυτοκίνητο από την αρχή. Αρχικά, ξεκινούν με ένα νέο ECU, το οποίο φέρνει τη δύναμη και τη ροπή μέχρι τους 420 ίππους. Αυτό την κάνει να αισθάνεται αρκετά πιο γρήγορη ενώ η νέα διαχείριση έχει επιπλέον εξομαλύνει λίγο την παροχή ενέργειας, κάνοντας τη να συμπεριφέρεται λίγο πιο γραμμικά. Επιπλέον, η Litchfield προσφέρει δύο αναβαθμίσεις εξάτμισης για τη M2, με το πιο ακριβό σύστημα Akrapovic να προσαρμόζεται σε πρώτη φάση. Προφανώς, αυτή η εξάτμιση βελτιώνει τον ήχο της M2, προσθέτοντας παράλληλα μερικά διασκεδαστικά ηχητικά σκασίματα. Εναλλακτικά, υπάρχει επίσης ένα φθηνότερο σύστημα, το Milltek.

Στη συνέχεια, η Litchfield εγκατέστησε νέα, ελαφρώς χαμηλότερη ανάρτηση AST με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ. Είναι επίσης ελαφρώς χαμηλότερη, ακριβώς για να γεμίσει τέλεια τα κενά των θόλων. Υπάρχουν επίσης διαχωριστικά 10mm, τα οποία κάνουν τους τροχούς να “καθαρίζονται” από τα φτερά, καθιστώντας τη M2 ακόμη πιο μυώδη από ότι είναι ήδη.

Η Litchfield BMW M2 βελτιώνεται αρκετά ώστε να κάνει την οδηγική εμπειρία πιο ευχάριστη χωρίς να απομακρύνεται από το ότι κάνει η εργοστασιακή M2 ήδη καλά. Έτσι έχει ακόμα το ίδιο εξαιρετικά ευκρινές τιμόνι αλλά και το κατάλληλο ακριβές εμπρός μέρος. Τώρα, όμως, η ανάρτηση είναι στην πραγματικότητα ακόμη πιο συμμετοχική. Ενώ η BMW M2 ήταν ήδη ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο χειρισμού, μπορεί να είναι ένα κομμάτι πάνω ​​από ανώμαλους δρόμους, όπου η υπερβολικά άκαμπτη ανάρτηση της κάνει τα ελαστικά να χάσουν την πρόσφυση επάνω από τις ανωμαλίες.

Μήπως κάποιος θυμάται αυτοκίνητα όπως την E46 M3, η οποία ήταν σταθερή και σφιχτή αλλά συνάμα και εύκαμπτη; Αυτή η εποχή των BMW είχε την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στη σταθερότητα και την ευκαμψία. Φαίνεται ότι αυτό το πακέτο ρύθμισης Litchfield BMW M2 την κάνει να αισθάνεται πιο κοντά στην τέλεια εποχή της BMW.

Keywords
Τυχαία Θέματα